Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Παρούσα στο «ATHENS PRIDE» & στην «Balkannabis Expo 2018», απούσα ξανά από τις νέες πλημμύρες στη Μάνδρα η Δούρου!

Περιμένοντας εναγωνίως την αδιάβροχη Ρένα Δούρου, η οποία μάλλον μηνύει το Θεό & άλλες ΑντιΣυριζαϊκές Δυνάμεις
Μνήμες από τη φονική καταστροφή του περασμένου Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 24 άτομα, ξύπνησε η χθεσινή νεροποντή που «χτύπησε» την Αττική και ειδικά την πολύπαθη περιοχή της Μάνδρας.
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών - Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.
Την ίδια στιγμή, πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεχαν για να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.
Βρίσκονται ακόμα επί ποδός, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα χειρότερα. 
Ωστόσο, η κατάσταση παραμενει δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.
Λόγω της βροχόπτωσης διακόπηκε για αρκετή ώρα  η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών -Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο 34 χλμ στη θέση Ρόκα, στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττική Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στην Μάνδρα στην οδό Κοροπούλη, όπου καταλήγει το ρέμα.

Η Τροχαία, από νωρίς διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στα σημεία που συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες νερού, προκειμένου να δοθεί χρόνος να απορροφηθούν αλλά και να μην εγκλωβιστούν οχήματα και οδηγοί.
 Σήμερα το πρωί όλοι οι δρόμοι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.  
Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας οι δρόμοι κατέβασαν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονται στην περιοχή αλλά και κάδους απορριμμάτων, ενώ πολλά φερτά υλικά προήλθαν από τον χείμαρρο της Θήβας.
Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής & η Πυροσβεστική
Στην περιοχή έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση κάθε απροόπτου σε συνεργασία με την πυροσβεστική.
Με την διακοπή της βροχόπτωσης περίπου δύο ώρες αργότερα και την εικόνα προσωρινής ύφεσης που έδωσε η ΕΜΥ για την περιοχή (έως αύριο πρωί) επήλθε σχετική ηρεμία στους κατοίκους των περιοχών, που δοκιμάστηκαν για μια ακόμη φορά από τα καιρικά φαινόμενα.
Από την αποτίμηση που ακολούθησε, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Βασιλείου, διαπιστώθηκε σταδιακή απορροή των υδάτων από τον εθνικό δρόμο, ο οποίος παρέμενε κλειστός από τα διόδια της Ελευσίνας έως την κατεύθυνση προς Μάνδρα.
Είχαν ήδη μεταφερθεί στο σημείο σκαπτικά μηχανήματα και γκρέιντερ, και γύρω στις 23:00 περίμεναν να χαμηλώσει η στάθμη ώστε να προχωρήσουν στη διάνοιξη του δρόμου με την απομάκρυνση των φερτών υλικών.
Παρομοίως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε το έργο της απάντλησης των υδάτων μετά από τις κλήσεις που δέχθηκε από την Νέα Πέραμο και την Μάνδρα.
ΝΔ: Μια λέξη μόνο για κυβέρνηση - Δούρου: Ντροπή!
«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και
προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου