Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Τη στενή συνεργασία και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη εκδήλωση πυρκαγιάς στο αστικό και περιαστικό πράσινο της πόλης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, σήμερα 25 Ιουνίου 2018, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα συμμετείχαν:
O Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχος, κ. Ιωάννης Θεοδωροπούλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κω/νος Μούγιος, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος, o Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο συντονιστής επί θεμάτων πολιτικής προστασίας κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Ψάλτη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη σημασία της πρόληψης για την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων την αντιπυρική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, τόσο οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων, που από τις αρχές του επόμενου μήνα θα ενισχυθεί με δύο επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα.
Αναφορικά με τον καθαρισμό από τα ξηρά χόρτα, ανέφερε ότι οι αποψιλώσεις των κοινόχρηστων χώρων σύντομα ολοκληρώνονται και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αποψίλωση των οικοπέδων, που δεν έχουν καθαρισθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Ειδική αναφορά έκανε στην ολοκλήρωση του πυροσβεστικού δικτύου στην παραρεμάτια περιοχή του Πολυδρόσου, όπου συζητήθηκε με τους παριστάμενους, η κατασκευή ενός αντίστοιχου πυροσβεστικού δικτύου περιφερειακά του Κτήματος Συγγρού, με την αξιοποίηση των πλούσιων υπόγειων υδάτων της περιοχής.
Ο κ. Πατούλης επανέλαβε την ανάγκη, η Περιφέρεια Αττικής να θέσει τις ημέρες υψηλού κινδύνου σε επιφυλακή μία υδροφόρα στα όρια του Δήμου, ώστε άμεσα να μπορεί να επέμβει σε περίπτωση έκτατου συμβάντος.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μίλησαν για την ετοιμότητα που βρίσκεται η υπηρεσία τους και στις ενέργειες που έχουν προβεί για την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων και εξέφρασαν τη βούληση να συνδράμουν όποτε τους ζητηθεί το έργο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου. 
                                                                  € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου