Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Η αυτοδιοίκηση είναι ετεροδιοίκηση... »

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Πολυδρόσου αναφέρεται στη συνεδρίαση του ΔΣ για τον απολογισμό του 2017, στην οποία συμμετείχε & δια του Πρόεδρου του ΔΣ στον περιορισμένο χρόνο των τριών λεπτών, παρουσίασε με επιγραμματικό τρόπο τα κύρια ζητήματα που εκκρεμούν στην περιοχή(ζητήματα που ο Σύλλογος ανέδειξε & γνωστοποιησε στη Δημοτική Αρχή εγγράφως & προφορικώς τα τελευταία  χρόνια).
Ειδικότερα στα εξής :   
1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,διελεύσεις βαρέων οχημάτων υπερτοπικής κυκλοφορίας
2. Αναβάθμιση αθλητικών χώρων καιπαιδικών χαρών
3. Κατασκευή δικτύου ομβρίων
4. Ολοκλήρωση έργου βιοκλιματικήςκαι επίλυση προβλημάτων που έχει δημιουργήσει 
Παράλληλα αναφέρθηκε για την ίδια τη μορφή του απολογισμού, που όπως πραγματοποιείται δεν έχει ιδιαίτερη ουσία αφού έχει μια απλή λογιστική μορφή δεν καταγράφει τις ανάγκες, τις  προτεραιότητες που επιλέγονται,  τις υφιστάμενες  δυνατότητες και τις συνθήκες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δράσεις υλοποιούνται.
Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης απάντησε στα επιμέρους θέματα μετά από μια δήλωση ότι, η αυτοδιοίκηση είναι απλά ετεροδιοίκηση σε όλη τη χώρα & ο Δήμος Αμαρουσίου ακόμη χειρότερα λόγω των «ιδιαίτερων σχέσεων» με την Περιφέρεια Αττικής …!!!
Για τα θέματα της περιοχής Πολυδρόσου, ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε  ότι η κυκλοφοριακή μελέτη είναι στα τελικά στάδια έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής & άμεσης εφαρμογής στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε για μια νέα μελέτη από το Πολυτεχνείο της Πάτρας και εφαρμογή της εντός του έτους.
Για τους αθλητικούς χώρους στις οδούς Ροδοδάφνης και Φραγκοκλησιάς (γήπεδο Τριφυλλιακού) πληροφορηθήκαμε ότι ο δεύτερος πρόκειται να ανακαινιστεί, για τις 2 παιδικές  χαρές στην οδό Κορυτσάς και Ροδοδάφνης κάποιος προγραμματισμός υπάρχει για το μέλλον.
Για τη κατασκευή δικτύου ομβρίων (χωρίς την οδό Ακακιών) οι καθυστερήσεις οφείλονται στις διαδικασίες της Περιφέρειας αλλά επίκειται η υπογραφή σύμβασης !!!
Για το έργο της βιοκλιματικής καμία ελπίδα για βελτίωση και θα το υποστούμε στο μέλλον στη μορφή που τελικά διαμορφώθηκε, αφού η περάτωση βεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σύμφωνα με το κείμενο του απολογισμού και παρά τις περί αντιθέτου "δεσμεύσεις" που είχαν ακουστεί κατά καιρούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα.  
Η ελάχιστη  συμμετοχή των συλλογικών φορέων της πόλης στη συνεδρίαση του ΔΣ, κατά την εκτίμηση  του Συλλόγου Πολυδρόσου μας θα πρέπει να προβληματίσει των σύνολο των δημοτικών συμβούλων και πρώτιστα τη Δημοτική Αρχή.    
Εκπροσωπήθηκαν και τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση οι σύλλογοι Παραδείσου, Ν. Αμαρουσίου και Δωδώνης, ο δε πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ν. Αμαρουσίου Ζ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στο θέμα της «χωματερής» της οδού Μεσογείων που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μεγάλη πυρκαγιά.   
                                                                   € $  ●► « » ▲▼◄ 

                               ΠΗΓΗ://syllogospolydrosou.blogspot.com/2018/06/blog-post_29.html     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου