Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πόσους πρόσφυγες κοστίζει η καρέκλα Mr Τσίπρα;

Μετά την ελάφρυνση του χρέους, που δεν ήταν παρά επιμήκυνσή του και για τα δισέγγονα, έρχεται και το δεύτερο πουγκί, με το οποίο πληρώθηκε η κυβέρνηση από το Βερολίνο για να πουλήσει το Μακεδονικό και για να κρατηθεί στην καρέκλα: 
Η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχτεί επαναπροώθηση μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή του δημόσια τους μετανάστες «παράτυπους»! 
Η στροφή του κ Τσίπρα από τη μέχρι τώρα ελληνική πολιτική είναι εντυπωσιακή. 
Πριν λίγο δήλωνε ότι φοβάται την πρόθεση της Γερμανίας να επιστρέψει μετανάστες στην Ελλάδα! 
Ευθυγραμμισμένος με την μέχρι τώρα πολιτική της Ελλάδας να αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία.
Η Γερμανία αιτήθηκε πέρυσι την επαναπροώθηση 2.312 ανθρώπων στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν αρμόδιες μόνο για 81 και τελικά δεν δέχτηκαν κανέναν! 
Την ίδια ώρα, όμως, η Γερμανία δέχτηκε από την Ελλάδα πέρυσι 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών. 
Η Ελλάδα είχε ζητήσει να πάνε στη Γερμανία 5.800 άνθρωποι. 
Οι αριθμοί, όμως, κρύβουν το αληθινό πρόσωπο της στροφής Τσίπρα. 
Που δεν είναι άλλη από τη βοήθεια στη Μέρκελ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης εξ αιτίας του μεταναστευτικού. 
Η καγκελάριος θέλει να πουλήσει στο γερμανικό λαό το πρόσωπο μιας σκληρής ηγέτιδας, που δεν ευνοεί πια την εύκολη είσοδο μεταναστών στη χώρα. Αντιθέτως, τους περιορίζει και τους διώχνει. 
Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κατά τα άλλα αριστερός και υπερασπιστής των μεταναστών κ Τσίπρας βοηθάει την κ Μέρκελ να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς πολίτες που δεν θέλουν ξένους στην πατρίδα τους! Ωραίος αριστερός!
Στις προχτεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός στους Financial Times ήταν εντελώς ξεκάθαρος στη στήριξή του σ αυτή τη νέα πολιτική της κ Μέρκελ. Και εντελώς ανεύθυνος στην αντιμετώπιση του προβλήματος για την Ελλάδα. Είπε: 
«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές».
Και συμπλήρωσε, για να μην υπάρχει αμφιβολία σε ποιόν κάνει σέρβις: 
«Δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».
Τον πρωθυπουργό μπορεί να μην τον ενδιαφέρει, όπως λέει, αν θα έχουμε κάποιες επιστροφές ανθρώπων από τη Γερμανία, για έναν απλό λόγο. 
Δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης των προσφύγων και των περιοχών υποδοχής τους στην Ελλάδα! 
Προφανώς δεν έχει δει και ακούσει ποτέ για τα στρατόπεδα της Μόρια στη Λέσβο και τα αντίστοιχα στη Χίο, τη Σάμο, την Κω, τη Λέρο, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική. 
Που στα περισσότερα στοιβάζονται διπλάσιοι και βάλε από όσους ανθρώπους χωράνε οι στοιχειώδεις συνθήκες ζωής. Μέσα σε απόβλητα, λύματα, ακαθαρσίες, λάσπες, κρύο ή καύσωνα, με άθλιο φαγητό και ρούχα. 
Ο γενναιόδωρος στη ματρόνα του κ Μέρκελ πρωθυπουργός, που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή του στην εξουσία ακόμα και με τις χειρολαβές ξένων δυνάμεων, τις οποίες ξεσκονίζει όσο κανείς άλλος από την εποχή του Σοφούλη, προφανώς δεν έχει ακούσει για το μισό δισεκατομμύριο ευρώ ενισχύσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, από τις οποίες έχουν απορροφηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις μόνο 20 εκατ. 
Ούτε έχει ακούσει για τα κυκλώματα και τις οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ξεκοκαλίζοντας προσφορές, επιδόματα των μεταναστών, κομποδέματα και από τα εκατ. των ευρώ των ευρωπαϊκών πιστώσεων.
Ούτε έχει ακούσει για την αδυναμία ελέγχου και παροχής ασύλου στα χρονοδιαγράμματα των χαρτογιακάδων των Βρυξελών, στους χιλιάδες που ζουν στις άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Και που ματώνουν μεταξύ τους στις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν, ματώνοντας και τη ζωή των κατοίκων στις περιοχές που στοιβάζονται.
Δεν έχει ακούσει δηλαδή ο πρωθυπουργός για τις οργίλες ανακοινώσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ για το πάρτυ ανικανότητας και διαφθοράς που γίνεται στην Ελλάδα. 
Και το οποίο είναι είτε ανίκανη είτε απρόθυμη να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει ακούσει ούτε ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να βρεί πόσους μετανάστες και πρόσφυγες έχει αυτή τη στιγμή η χώρα! Ξέρει μόνο ότι 58.000μ έχουν ζητήσει άσυλο. Αυτό μόνο!
Εξ ίσου σημαντικό, δεν έχει ακούσει ότι το 95% των προσφύγων δεν έρχονται για να μείνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ. 
Σχεδόν όλοι θέλουν να πάνε στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Επομένως, ούτε αυτοί ούτε η Ελλάδα έχουν συμφέρον να παραμένουν εδώ εγκλωβισμένοι.
Επιπλέον, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι τέτοιες που η Άγκυρα, η οποία περιφρονεί από παράδοση κάθε συνθήκη και συμφωνία όταν δεν τη συμφέρει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει από τα παράλια, κυρίως, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ως μέσο πίεσης ή ως επιθετική κίνηση. Έτσι κι αλλιώς, για το τουρκικό κράτος οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμιά αξία. Είναι αναλώσιμες.
Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός υπόσχεται στη Γερμανία να στέλνει στην Ελλάδα πρόσφυγες για να ελαφρύνει την πολιτική θέση της κυρίας Μέρκελ! 
Στην οποία στηρίζει τα δυο από τα πόδια της καρέκλας του. Με όμηρο και θύμα τον ελληνικό λαό και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Ο κ Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι οι μετανάστες δεν φύτρωσαν ξαφνικά. 
Γεννήθηκαν από τους πολέμους που έσπειραν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί κυρίως, με τη συμμετοχή Γερμανών, Ολλανδών, Βέλγων και Τούρκων σε όλη τη Μέση Ανατολή, για να αλλάξουν τους κανόνες επιρροής των εκεί εξουσιών. 
Για να εγκαταστήσουν κανονικά ελεγχόμενα ανδρείκελα. Και να διώξουν τη ρώσικη παρουσία με τις βάσεις της. 
Οι Τούρκοι για λόγους ιμπεριαλιστικούς.
Επομένως, ο κ Τσίπρας ξέρει σαν, έστω και γιαλαντζί αριστερός, ότι δεν μπορεί να βρει λύση για το προσφυγικό από εκείνους που το έχουν δημιουργήσει και το τροφοδοτούν. 
Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν δίνουν δεκάρα πραγματικά για τους πρόσφυγες σαν ανθρώπους. Απορροφούν όσους χρειάζονται για φτηνό προσωπικό και τους υπόλοιπους θέλουν να τους ξεφορτωθούν. Οι πιο πολλοί δεν τους θέλουν καν στις χώρες τους πραγματικά. Ψάχνουν να βρούν τρόπο ώστε να κάνουν την πολεμική δουλειά τους και τα αποτελέσματά της να τα λούζονται άλλοι.
Μέχρι στιγμής τα μεγάλα θύματα αυτής της αναλγησίας είναι κυρίως η Ιταλία, η ίδια η Γαλλία, ο Λίβανος και η Ελλάδα. Γιατί η Τουρκία τους υποδέχεται ασμένως ως ομήρους για να εκβιάζει την περιοχή και την Ευρώπη.
Ο κ Τσίπρας υπόσχεται να φέρνει πρόσφυγες από τη Γερμανία στην Ελλάδα αντί να πιέζει την Ευρώπη για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία της FRONTEX και για ευνοϊκότερους όρους στην παραμονή και στο μοίρασμα των προσφύγων. 
Με τον ίδιο τρόπο που πιέζει η Τουρκία. Το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. 
Δεν το δημιουργεί η Ελλάδα. Και κάποιος πρέπει να το πει φωναχτά στις Γερμανίες. 
Και απαιτητικά. Αλλιώς ανοίγουμε τις διόδους προς Ιταλία και Βουλγαρία.
Κι επειδή η πολιτική έχει δύο όψεις και η στρατοκρατική πολιτική δεν θα σταματήσει και δεν θα τη σταματήσει η Ελλάδα, ο κ Τσίπρας καλά θα κάνει να βάλει τάξη στο ξέφραγο αμπέλι των προσφυγικών δομών και παροχών και στους απατεώνες του κράτους και των οργανώσεων που τα διαχειρίζονται. Γιατί δεν μπορεί να έχεις το σπίτι σου ξέφραγο αμπέλι και να προσκαλείς και νέους μουσαφίρηδες στου κασίδη το κεφάλι. Go back κύριε Τσίπρα. Go back κυρίες και κύριοι της ξεπουλημένης πολιτικής.
                                                      Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
                                                           ●►€ $   « » ▲▼◄►
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/210689/apopsi/stili-alatos/posous-prosfuges-kostizei-i-karekla.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου