Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Π.Ε.Δ.Α:«Πυροδοτεί υγειονομική βόμβα η απόφαση κατεδάφισης των εγκαταστάσεων στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας»

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, καταδικάζεται η ενέργεια του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Σπ. Κοκκινάκη να δρομολογήσει τη διαδικασία κατεδάφισης των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, αρνούμενος να κατανοήσει τις σοβαρές παρενέργειες που πρόκειται εν μέσω θέρους να προκληθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο.
Το θέμα εισήγαγε προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. ο πρόεδρος της, Γιώργος Ιωακειμίδης  ο οποίος επεξηγώντας στους συναδέλφους του το ιστορικό της υπόθεσης, είπε μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς, η απόφαση κατεδάφισης ελήφθη σε μια περίοδο που ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας κατάφερε μετά από επίμονες προσπάθειες τεσσάρων ετών να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
Αντί, όμως της κατανόησης που έπρεπε να επιδειχθεί από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση, ο Δήμος εξαναγκάζεται σε άμεση εκκένωση του χώρου, πράξη που οδηγεί στην διακοπή  συνέχισης της καθαριότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους δημότες.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο  κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, πρότεινε στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ να συνταχθούν με το αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για παράταση της κατεδάφισης του γκαράζ απορριμματοφόρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επικείμενη διαδικασία μετεγκατάστασής του εντός του προβλεπόμενου από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  ΒΙΟΠΑ.
Η πρόταση του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. και επιπρόσθετα, αποφασίστηκε  η καταγγελία κατά του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να κοινοποιηθεί προς όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς καθώς και προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη
                       ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                                                               
ΠΕΔΑ: να δοθεί παράταση στην απόκτηση άδειας ίδρυσης & λειτουργίας
των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι  την 31η Ιουλίου 2019
Με ομόφωνη απόφαση του,  το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής διεκδικεί από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη  την παράταση της ημερομηνίας για την απόκτηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι  την 31η Ιουλίου 2019.
Η παράταση -τονίζεται στο έγγραφο διάβημα της Π.Ε.Δ.Α -είναι αναγκαία δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και  τα οποία, είναι:
1)Οι αναγκαίες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να  αποκτήσουν άδεια λειτουργίας δεν μπορούσαν να γίνουν  δεδομένου ότι οι σταθμοί ήταν ήδη σε λειτουργία  
(Το ΦΕΚ  δημοσιεύθηκε 28-09-2017).
2)Οι κτιριακές δομές που φιλοξενούν Παιδικούς  και Βρεφονηπιακούς σταθμούς  είναι  μισθωμένες, γεγονός  που σημαίνει ότι ο  ιδιοκτήτης πρέπει να αναλάβει τα έξοδα καθώς και τις διαδικασίες αλλαγής χρήσης των κτηρίων. 
3)Από το 2019, θα τεθεί σε ισχύ σε πολλούς Δήμους η λειτουργία νηπιαγωγείων για παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) χρονών, κατά συνέπεια θα έχουν επενδυθεί χρήματα σε κτήρια  που από την επόμενη περίοδο  δεν θα χρησιμοποιούνται.
4)Επειδή το πρόγραμμα της Εναρμόνισης που χειρίζεται η ΕΕΤΑΑ εξελίσσεται με βάση την ισχύουσα  νομοθεσία, αν τυχόν δεν δοθεί παράταση πάρα πολλοί  σταθμοί δεν θα είναι πιστοποιημένοι και άρα δεν θα  μπορούν να χρηματοδοτηθούν.
                                                               € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου