Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στηρίζει & συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Μαζί με τους εργαζόμενους διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο διεκδικώντας  τη διασφάλιση της λειτουργίας του Προγράμματος και την οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού»
Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται και στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  διεκδικώντας την οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει τη διοργάνωση  συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα 10:00 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος. 
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη πλατεία Κλαυθμώνος στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.
Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, επικαλούμενος και τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στα συνέδρια της Ένωσης, υπογραμμίζει ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα και στηρίζει το αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.
Σε δηλώσεις του τονίζει:

«Επιμένουμε στην πάγια θέση της ΚΕΔΕ πως απαιτείται η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απαιτείται η ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να είναι εφικτή η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροκοινωνική φροντίδα, αλλά και η οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. 
Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τιναχθούν στον αέρα οι πολύτιμες υπηρεσίες που προφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος».
                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                               Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                    E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com
                                                                      ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου