Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Τεχνικό Πρόγραμμα

Ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία,      χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση.
Το Τεχνικό πρόγραμμα λύνει καθημερινά προβλήματα και αντιμετωπίζει πάγιες δυσλειτουργίες, αλλά, κυρίως, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας διανοίξεις και συντηρήσεις οδών και πεζοδρομίων, αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, επισκευές και αναπλάσεις δημοτικών κτιρίων και αθλητικών χώρων.
Κυρίως, όμως, αφορά μεγάλα έργα υποδομής τα οποία έχει στερηθεί το  Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.
Έργα όπως: η ανάπλαση του Ο.Τ. 9760, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που αφορά στην αισθητική και στην λειτουργική αναβάθμιση του παλαιού αμαξοστασίου επί της οδού Αγίου Αθανασίου, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου και αθλητισμού, θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.
Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της νεολαίας, μετά την αδικία που έγινε σε βάρος του Δήμου την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατασκευή πεζογέφυρας στη θέση ΗΒΗ, που θα συνδέσει τις δύο πολεοδομικές ενότητες του Σωρού και του Αγίου Θωμά που τέμνει η Λ. Κηφισίας , εξασφαλίζει ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους πεζούς και συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας της πόλης.
Παράλληλα, θα προχωρήσει η ανακατασκευή των νεοκλασικών κτιρίων που απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, ώστε να αναδειχθούν σε κέντρα πολιτισμού.           
Ταυτόχρονα, μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η εξοικονόμηση πόρων που προκύπτει ως αποτέλεσμα  της χρηστής διοίκησης, αλλά και των  διαδικασιών  εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου τα τελευταία χρόνια. Τα χρήματα αυτά, διατίθενται για έργα υποδομών προς όφελος των πολιτών και τα οποία θα παραμείνουν ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 
Μετά τη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Πετυχαίνουμε με ίδια μέσα και πόρους να θωρακίζουμε την πόλη μας, να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να δημιουργούμε υποδομές για παιδιά μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
 Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και όραμα να δημιουργούμε το Μαρούσι του αύριο.»   
                                                                € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου