Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στις 11:00 π.μ. η κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου & των Δ.Σ. των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας

Γ. Πατούλης:Η Τ.Α Α΄ & Β΄ Βαθμού έχοντας στο πλευρό της & τους πολίτες αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ανατραπεί μια απόφαση «που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη»
Η μη επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί κεντρικό στόχο των κινητοποιήσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου, ευρεία  συνάντηση αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων για τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305) της Θεσσαλονίκης και θα συμμετέχουν η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων, καθώς και τα 38 δημοτικά συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας, μέλη των Επιμελητηρίων, των Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων, καθώς και δεκάδων φορέων από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν εκτενώς οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και θα κατατεθούν προτάσεις από την Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς με στόχο την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος.
                                                Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ
Της διευρυμένης συνεδρίασης θα έχει προηγηθεί στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 43, Θεσσαλονίκη), συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Στη συνεδρίαση θα προσδιοριστεί η πρόταση που θα καταθέσει η ΚΕΔΕ για τη κατάρτιση του Ψηφίσματος.
Με αφορμή τη σχετική συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει πως η Αυτοδιοίκηση, έχοντας στο πλευρό της τους πολίτες, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε όχι απλά να μείνει ψηλά στην ατζέντα της καθημερινότητας το Μακεδονικό, αλλά να ανατραπεί μια απόφαση «που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη».
                                                             ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου