Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Mε τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του  ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.
Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στο Δήμο Αμαρουσίου. 
Ειδικότερα, τέθηκε από το Δήμαρχο κ. Πατούλη το ζήτημα της διαχείρισης των ακινήτων (ΧΕΥ) που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρούσι και επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά, ότι αυτά θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στο Δήμο. 
Επίσης, ο κ. Πατούλης σημείωσε την αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια που παρακάμπτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φέρνει το Δήμο προ τετελεσμένων γεγονότων για ζητήματα που άμεσα τον αφορούν.
Ακόμη, ο κ. Πατούλης εγχείρησε στον κο Πιτσιόρλα το  Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου θα διεκδικήσει τη διαχείριση όλων των ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, με στόχο να δημιουργηθούν εκεί χώροι αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου με τον τρόπο αυτόν θα διεκδικήσει την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Παράλληλα επεσήμανε προς τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου απαιτεί 
να του παραχωρηθεί το Κέντρο Κεραμικής στο κτίριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας
με στόχο την συντήρηση και τη αξιοποίησή του, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης 
του Αμαρουσίου και σημείο αναφοράς των κεραμιστών όλης της χώρας.             
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε και στο θέμα της ανέγερσης του 8ου Γυμνασίου-9ου Λυκείου στην Αγ. Φιλοθέη (ΟΤ 31) και ζήτησε την παράταση της παραχώρησης του χώρου, με σκοπό να υλοποιηθεί η ανέγερση σύγχρονης σχολικής μονάδας, η οποία θα επιλύσει ένα χρόνιο ζήτημα στέγασης μαθητών και δασκάλων και παράλληλα θα είναι ένα έργο φιλικό στο περιβάλλον.
Από πλευράς του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε η δέσμευση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την παράταση της παραχώρησης του χώρου, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου