Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

«»Με κυρίαρχο μήνυμα «Όλα τα παιδιά του κόσμου κοιτούν τον ίδιο ουρανό» διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών με τις οικογένειες τους, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού στο Άλσος Βαρβαρέσου.
Πρωταγωνιστές όπως κάθε χρόνο τα παιδιά τα οποία από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου, συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους στη μουσική, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά και τον Αθλητισμό. 
Η ΚΕΔΕ συνεχίζοντας να παρέχει στήριξη σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία των δήμων «αγκάλιασε»  και αυτή την προσπάθεια του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, υποστηρίζοντας καταλυτικά και με όλους τους τρόπους την οργάνωση και προβολή του διαχρονικού αυτού θεσμού, μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος του παιδιού στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Με βασικό σύνθημα «ο Πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο», το ΠΕ.Α.Π. που είχε την ευθύνη και το συντονισμό όλης της διοργάνωση του Φεστιβάλ στήριξε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, προάγοντας τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.


Στα πλαίσια αυτά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση φαρμάκων με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το ΣΚΑΙ με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» το Σάββατο, 28 Μαΐου, με την ανταπόκριση των συμπολιτών μας να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. 
Το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στον Ι.Σ.Α. και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις,  τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Οι Δήμοι δεν έχουν σύνορα όταν μπορούν να προσφέρουν στη στήριξη θεσμικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με παιδιά, όπως είναι το Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.  
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας πρωτοστατώντας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται δίπλα στη νεολαία και θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στο όραμα κάθε νέου ανθρώπου με όσα μέσα διαθέτει. Αποδεικνύεται συνεχώς ότι οι πόλεις και οι Δήμοι ενωμένοι στο πλαίσιο ενός συντονισμένου δικτύου συνεργασίας μπορούν να προσφέρουν πολλά προς όφελος των πολιτών».
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, τη Δημοτική αρχή και όλα τα παιδιά από τα σχολεία του Δήμου αλλά και όλους όσοι με την προσφορά τους σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στήριξαν τη δράση συγκέντρωσης φαρμάκων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και έστειλαν μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Φέτος νιώσαμε ηθική ικανοποίηση γιατί δώσαμε χαρά στα παιδιά, επιβραβεύσαμε τις προσπάθειές τους, προσφέραμε κίνητρα ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης, αναδείξαμε αξίες ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης  που είναι το επιστέγασμα της ιστορικής και διαχρονικής προσφοράς του Φεστιβάλ στα δρώμενα του τόπου μας».
                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                    Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                         E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου