Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η συνεργασία, Τ.Α, Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σώματος

Πρόληψη δασών με προσωπικό τετράμηνων & όχι δίμηνων συμβάσεων
«Η προστασία των δασών και των πολιτών από πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων».  
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με κεντρικό θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2016.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι βρίσκεται στην «1η γραμμή» για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών.
Για να μπορέσει όμως να υπάρξει μια αποτελεσματικότερη προστασία των δασών θα πρέπει τα εμπλεκόμενα Υπουργεία να εξασφαλίσουν, κονδύλια και το απαιτούμενο εποχικό προσωπικό. Μάλιστα ο Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι συμβάσεις των εργαζομένων να μην περιορίζονται σε δίμηνα, αλλά να είναι τετράμηνα.

Στη συνέχεια  πρότεινε να υπάρξει συνεργασία, της ΚΕΔΕ, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πυρκαγιών.
Αντίστοιχη συνεργασία, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μπορεί να επιτευχθεί και για την καλύτερη ενημέρωση των εθελοντικών ομάδων οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης πυρκαγιών.
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη τα αρμόδια κλιμάκια της ΔΕΗ να συνεργαστούν με τα δασαρχεία προκειμένου να περιοριστούν οι περιπτώσεις δέντρων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά καθώς ακουμπούν σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο Αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, o Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής καθώς και αξιωματούχοι του Πυροσβεστικού Σώματος. 
                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                         Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                              Ε-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου