Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Θέλει να στηρίξει το έργο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ο Δήμος Αμαρουσίου

Με διάλογο & όχι με αιφνιδιαστικές κινήσεις, από την πλευρά του Δ.Σ. του Σικιαρίδειου, μπορούμε να βρούμε λύσεις χωρίς να χρειαστεί να κλείσει το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο στο Μαρούσι

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, σχετικά με την απόφασή του να απομακρύνει από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
O Δήμος Αμαρουσίου κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και την ανάγκη του να αποκτήσει πρόσθετα έσοδα, προκειμένου να στηρίξει τους σκοπούς του. 
Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να κατανοήσουμε την απόφαση του Δ.Σ. να αποφασίσει εντελώς αιφνιδιαστικά την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους δεκάδες μαθητές, παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσο και στις οικογένειες τους.

Θεωρούμε ότι τέτοιες αποφάσεις, που αφορούν παιδιά , δεν μπορούν να λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος , με μια απλή επίκληση των πραγματικών αναγκών του Ιδρύματος.
Τα μέλη του Δ.Σ. γνωρίζουν ότι δεν είναι αρκετό το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, για να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για να στεγαστεί εκεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. 
Οι διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν είναι χρονοβόρες και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το κτίριο με τις απαραίτητες προδιαγραφές τόσο σύντομα. 
Για να μην δημιουργηθεί λοιπόν αδιέξοδο σε δεκάδες οικογένειες και παιδιά, καλούμε το Δ.Σ. του Σικιαρίδειου να ανακαλέσει την απόφασή του και να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος με το Δήμο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  (Υπουργείο Παιδείας) προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη λύση, που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές.
Μέχρι όμως να βρεθεί η λύση αυτή, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αφήσει στο δρόμο τους μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου