Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση Δ. Κουτσουβέλη για & Κοινωφελή Επιχείρηση

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη, 24 Μαΐου, ήλθε προς ψήφιση από τη Διοίκηση Πατούλη ένα ψήφισμα σχετικά με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών)
Φυσικά, στο κείμενο του ψηφίσματος γραφόταν και το εξής: 
Λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, με σχέδιο και διαφάνεια, αλλά ΟΧΙ στο ξεπούλημα του. Όχι στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ
Το ψήφισμα εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΚΑ Χρήστου Χρηστακίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη 
(ο οποίος σημειωτέον είναι εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ) τη συμπαράσταση του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα. 
Ο δε Δήμαρχος κ. Πατούλης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ & την εναντίωση του στο ξεπούλημα & την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ.
Όλα αυτά θα ήταν πραγματικά ουσιαστικά και με νόημα, αν δεν ακολουθούσε ως θέμα ημερήσιας διάταξης η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου για το έτος 2016, όπου τοποθετήθηκα με τις παρακάτω επισημάνσεις, διότι εκεί φάνηκε η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός της Διοίκησης Πατούλη:

1) Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να κόπτεται ο κ. Δήμαρχος για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, ήτοι για δημόσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, και ακριβώς την ίδια στιγμή να δίνει γη και ύδωρ στους ιδιώτες με την πλήρη εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού και αθλητισμού στο Μαρούσι, εγγράφοντας στον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης κονδύλι ύψους 1.200.000 € για αμοιβές τρίτων ιδιωτών για το 2016?  
2) Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να κόπτεται ο κ. Δήμαρχος για το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, όταν στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια για να ανοίξει το ΟΑΚΑ στους δημότες και συλλόγους της πόλης, κατοχυρώνοντας έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα του και αποκτώντας επακόλουθα κοινωνικό έρεισμα στην διεκδίκηση αυτή? Πότε αλήθεια στο παρελθόν πάρθηκε ψήφισμα για το άνοιγμα του ΟΑΚΑ στους δημότες και συλλόγους της πόλης μας? Πότε αλήθεια έγινε μια διαπαραταξιακή συνάντηση με το ΔΣ του ΟΑΚΑ και πότε άλλοτε αναλήφθηκαν δυναμικές πρωτοβουλίες? Διότι, συναντήσεις του εκάστοτε Δημάρχου με το ΔΣ του ΟΑΚΑ πίσω από κλειστές πόρτες, δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά ένα δελτίο τύπου και μια φωτογραφία.
Η παράλειψη αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος Αμαρουσίου εκ της θέσεως του είναι εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ και τελικά πρέπει στην πολιτική να κρινόμαστε όχι μόνο από τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις μας.
3) Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να επικαλείται η Διοίκηση Πατούλη τον περιορισμό προσλήψεων στους φορείς του Δημοσίου ως επιχείρημα για να παραδώσει την Κοινωφελή Επιχείρηση βορρά στους ιδιώτες, όταν ήδη κατά τη σύσταση της ίσχυε ο περιορισμός των προσλήψεων και γνώριζε ότι δεν θα μπορεί να προσλάβει προσωπικό, αλλά παρά ταύτα προχώρησε στη σύσταση της με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ? Έτσι, προφανώς είναι πρόσφορο το έδαφος για αναθέσεις σε ιδιώτες αλλά και στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, η οποία πλέον χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο οφείλει την ύπαρξη της στις αναθέσεις υπηρεσιών της Κοινωφελούς.
4) Και εν τέλει πόσο ειρωνικό είναι να τετραπλασιάζεται το κονδύλι των Δημοσίων Σχέσεων από 13.000€ σε 48.000€, να εγγράφεται κονδύλι για αµοιβή συµβουλευτικών δηµοσιογραφικών υπηρεσιών ύψους 15.000€ και κονδύλι για αμοιβές Καλλιτεχνών συνολικού ύψους 200.000€, όταν την ίδια στιγμή οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 300€ και 400€ σε ωρομίσθιους καθηγητές μουσικής και φυσικής αγωγής των προγραμμάτων του Δήμου?
                                                  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…
                                                           Δημήτρης Κουτσουβέλης
                                                   Αντιπρόεδρος Δ.Σ - Δημοτικός Σύμβουλος 
                                «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου