Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Aνακοίνωση της Μ. Διακολιού για το ΤΑΙΠΕΔ: Ας μην είμαστε παθητικοί δέκτες...


Το ΤΑΙΠΕΔ, ο Οργανισμός που στόχο έχει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας προκειμένου να πληρωθούν οι «δανειστές μας», ήδη σκανδαλωδώς & επί πινακίου φακής  (ξε)πούλησε σε ιδιωτική εταιρία το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, και έχει ακόμα προς πώληση δύο ακόμα ΧΕΥ (Κύμης και Κηφισίας) καθώς και το Κέντρο Κεραμικής στη Λ. Κηφισίας.
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εξαγγελίες της για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο δεν το κατήργησε, όχι μόνο διόρισε σε αυτό διοίκηση της επιλογής της, αλλά «αναβάθμισε» την πολιτική επιλογή του ξεπουλήματος της πατρίδας, με την δημιουργία του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.
Στα πλαίσια και σε εφαρμογή των επανειλημμένων, ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ για διεκδίκηση των Μαρουσιώτικων χώρων στους οποίους έχει μπει «πωλητήριο», ο κ. δήμαρχος, για δεύτερη φορά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πιτσιόρλα, θέτοντας του τα σχετικά θέματα. 
Οι συναντήσεις αυτές, συνάδουν με τις θεσμικές υποχρεώσεις του Δημάρχου.
Όμως, κανένας μας δεν δικαιούται να αποδέχεται ως παθητικός δέκτης τις μνημονιακές πολιτικές του ξεπουλήματος.
Οι διεκδικήσεις μας, δεν πρέπει να οδηγούν σε μία διαπραγμάτευση αυτών που ανήκουν δικαιωματικά στην πόλη μας, ώστε, αν από τα συνολικά τέσσερα μαρουσιώτικα ακίνητα καταφέρουμε να πάρουμε το ένα, αυτό να παρουσιαστεί ως … επιτυχία!
Το κέντρο Κεραμικής στη Λ. Κηφισίας, εκτός από την αδιαμφισβήτητη πολιτιστική του αξία, καθώς σηματοδοτεί την συνέχεια της μακραίωνης ιστορίας της κεραμικής στην πόλη μας, ούτως ή άλλως δείχνει να μην ελκύει το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών, παρά τη θέση του, γιατί ο ΣΔ του είναι μικρός και το ίδιο είναι ένα χαρακτηρισμένο παραδοσιακό κτίριο που δεν έχει μεγάλα περιθώρια επιχειρηματικής αξιοποίησης. 
Για το λόγο αυτό & μόνο, η διεκδίκησή μας για το ακίνητο της Κεραμικής έχει πράγματι μεγάλες πιθανότητες να ευοδωθεί & όχι γιατί η Κυβέρνηση … συγκινήθηκε ή κάμφθηκε από την επιμονή μας.
Είναι ανεπίτρεπτο όμως, το κόστος της διάσωσης του Κέντρου Κεραμικής να είναι η πώληση και των υπολοίπων δύο ΧΕΥ. 
Γιατί αυτά θα τύχουν εμπορικής εκμετάλλευσης από ιδιώτες με αποτέλεσμα περαιτέρω οικιστική επιβάρυνση, η οποία θα έχουν μηδαμινή ή ακόμα και αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της πραγματικής μαρουσιώτικης οικονομίας.
Τέλος, υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που μας δίδει το πλαίσιο της νομιμότητας: 
α) ο κ. Πιτσιόρλας δεν είναι αρμόδιος να αρνηθεί να εκτελέσει αρμοδιότητά του, ήτοι να αποδώσει στο Δήμο τα προς πώληση ακίνητα. Η τελική εξουσία διάθεσης, ανήκει στην Κυβέρνηση, στην οποία απ’ ευθείας θα πρέπει επίσης να στραφούν οι διεκδικήσεις μας.
β) Επαναφέρω την πρότασή μου (ΔΣ 12-1-2016) για τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης και δέσμευση των ΧΕΥ για δημοτικές χρήσεις.
γ) Ο Δήμος να παρέμβει υπέρ των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν ασκηθεί, αν η νομική υπηρεσία κρίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης αυτοτελούς αίτησης και,
δ) Ο Δήμος, κλιμακώνοντας τις διεκδικήσεις, πρέπει να στηριχτεί και στο λαϊκό παράγοντα,  και να κινητοποιήσει τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και πίεσης προς τη μνημονιακή Κυβέρνηση….
Γιατί, αν είναι να χάσουμε ας χάσουμε με το κεφάλι ψηλά και έχοντας τη συνείδησή μας ήσυχη πως πράξαμε όσα έπρεπε να πράξουμε για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Όλα τα άλλα, είναι προφάσεις χειραγώγησης που οδηγούν σε έναν καιροσκοπικό συμβιβασμό.
                                                              Μαίρη Διακολιού
                                  Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                     Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου