Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αντιπυρική περίοδος:Έτοιμος να συνδράμει το έργο των συναρμοδίων φορέων ο Δήμος Αμαρουσίου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τη Διοίκηση του ΙΓΕ
Ο συντονισμός των ενεργειών και οι δράσεις που θα αναληφθούν κατά  τη φετινή αντιπυρική περίοδο για την καλύτερη φύλαξη του Δάσους Συγγρού και του περιαστικού πρασίνου της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τη Διοίκηση του ΙΓΕ, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο, την Πρόεδρο του ΙΓΕ κα Άννα Μαρία Γιάντση & τον Διευθυντή του ΙΓΕ κ. Γιώργο Μπαλωτή,  παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κου Νικόλαου Κάββαλου, του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Γεωργίου Διδασκάλου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μία αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων και δρομολογήθηκαν οι άξονες του σχεδιασμού που θα πρέπει να υλοποιηθεί και να ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί μία ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, οι εθελοντικές ομάδες των κατοίκων για την προστασία του Δάσους Συγγρού, εκπρόσωποι των ενεργών πολιτών, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ανώτατο και τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  ανέπτυξε  τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος, που αφορούν στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και στη χρηματοδότηση των απαραίτητων δράσεων που θα δώσουν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
«Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι καθ’ όλα έτοιμος να συνδράμει το έργο των συναρμοδίων φορέων  και να προστατεύσει το Δάσος Συγγρού και το περιαστικό πράσινο της πόλης μας. Με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, είμαστε δίπλα στη Διοίκηση του ΙΓΕ και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο της.
Έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες. 
Το  αξιόμαχο έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας και οι εθελοντές μας, υποστηριζόμενοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτουμε σε πυροσβεστικά οχήματα και  άλλα μέσα, θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να προστατεύσουμε το σημαντικότατο αυτό  πνεύμονα πρασίνου, αλλά και όλο το περιαστικό πράσινο του Δήμου μας. Για το σκοπό αυτό, έχει ήδη εγκριθεί και έχει βγει ο ανάδοχος που θα προχωρήσει στην αποψίλωση των οικοπέδων.
Στην προσπάθεια μας για την προστασία του πρασίνου της πόλης θέλουμε κοντά μας όλους τους κατοίκους και τους ενεργούς πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας», σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με την ευκαιρία της συνάντησης.    
Από την πλευρά της η Διοίκηση του ΙΓΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άρτια οργάνωση του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία του Δάσους Συγγρού που αποτελεί και πολύτιμο κόσμημα για την πόλη του Αμαρουσίου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου