Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου

Δεν πρόκειται να κλείσει το 1ο Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο στο Σικιαρίδειο
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου κ. Λ. Μαγιάκης, σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου Γ. Πατούλη για το ζήτημα της έξωσης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου από τη Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, είναι γνωστή κι αδιαπραγμάτευτη η θέση του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, όσον αφορά τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου. 
Θεωρούμε ότι το Σχολείο δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα αιφνιδιαστικά. 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει ανασφάλεια στα παιδιά και τους γονείς τους. 
Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, όπως έγινε και κατά το πρόσφατο παρελθόν όταν η προηγούμενη Διοίκηση του Ιδρύματος επιχείρησε το ίδιο , ώστε να ανατρέψουμε τα όποια σχέδια απομάκρυνσης και να διασφαλίσουμε την παραμονή των παιδιών και τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο χώρο. 
Δεύτερον, ασφαλώς & είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με τη Διοίκηση του Ιδρύματος τα σχέδια που έχει για να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις, στα πλαίσια των ειδικών σκοπών του κληροδοτήματος , για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ του Ιδρύματος. 
Αρκεί τα σχέδια αυτά να είναι πραγματικά , να έχουν χρονοδιάγραμμα και να διασφαλίζουν ότι δεν θα θιγεί η λειτουργία των σχολείων. 
Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό ήδη ο Δήμος μας έχει συνεργαστεί με τη σημερινή Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, προκειμένου στο συγκεκριμένο χώρο να φιλοξενηθούν τα παιδιά από το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 
Εμείς έχουμε αποδείξει την καλή διάθεση για συνεργασία και απαιτούμε την ίδια διάθεση να δείξει και η Διοίκηση του Ιδρύματος.  Η καλή μας όμως διάθεση δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εκληφθεί ως αδυναμία.
Τέλος, θα θέλαμε να πούμε στον κ. Μαγιάκη να μην ανησυχεί για τις άλλες δραστηριότητες του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. 
Οι δραστηριότητες αυτές και η εξωστρέφεια της Διοίκησης του Δήμου δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην πόλη και στους πολίτες. 
Δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης, αντίθετα αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος στην προσπάθεια της να παράγει έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου