Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κατατοπιστική η ενημερωτική εσπερίδα «Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαν οι γονείς των οποίων τα παιδιά τους πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, την ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: 
«Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», που διοργάνωσε  με την υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ,  το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. 
Μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής προς τη σχολική κοινότητα, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη φοίτηση τους στα σχολεία, αλλά και προς τους γονείς  στους οποίους στέκεται  υποστηρικτικά στο δύσκολο έργο τους.

Εδική αναφορά έκανε στο πλήθος των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της πόλης, καθώς επίσης και στις δομές κοινωνικής στήριξης, μέσα από τις οποίες παρέχονται ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί τα ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το ΚΔΑΠ-ΜεΑ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.         
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Σχολική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια ζεύγους και Οικογένειας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης κ. Παναγιώτα Βαγενά ανέπτυξε το θέμα: 
«Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Αλλαγή φάση ζωής για όλη την οικογένεια».
Επίσης η καθηγήτρια φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου μίλησε με θέμα: 
«Η δομή και η λειτουργία του Γυμνασίου», ενώ ο καθηγητής φιλόλογος, υπεύθυνος του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος ανέλυσε το θέμα: 
«Επικοινωνώντας τα όρια στη ζωή, την οικογένεια και το σχολείο».   
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η κα Μαριάννα Μήλα, μέλος της Σχολικής Επιτροπής               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου