Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γ. Πατούλης: Αξιοποιούμε την τεχνολογία για δικαιότερη κατανομή τελών & φόρων

Με web application οι μεταβολές δημοτικών τελών & φόρων
«Στόχος μας είναι τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες να είναι δίκαια, να υπάρχει ισοκατανομή και τα οφέλη να επιστρέφουν στους πολίτες». 
Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα υλοποιεί αυτόματα μεταβολές σε δημοτικά τέλη και φόρους.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί και θα τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία και αφορά στη διαχείριση των δημοτικών τελών και φόρων που επιβάλλουν οι Δήμοι ως ανταπόδοση για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, φωτισμού, κ.λπ.
Με τη νέα διαδικασία, μέσω web application, θα μπορούν όλοι οι Δήμοι της χώρας να εισάγουν από τα γραφεία τους τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τις λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.
Μέχρι τώρα η σχετική διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα καθώς τα στοιχεία αποστέλλονταν με CD στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια περνούσαν στο σύστημα για να ενσωματωθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των χρηστών και της χορήγησης κωδικών πρόσβασης στην εφαρμογής, θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία. 
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε συνεργασία μας με το ΔΕΔΔΗΕ.
Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης «το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ υιοθέτησε τη χρησιμοποίηση αυτής  της διαδικτυακής εφαρμογής από τους Δήμους, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Οργάνωσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των Δήμων και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών τους, με την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών».
Να σημειωθεί ότι η πρώτη εκπαιδευτική ενημέρωση των υπαλλήλων που θα εργαστούν για την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 
Η ΚΕΔΕ μαζί με το ΔΕΔΔΗΕ θα διοργανώσει εκπαιδευτικούς κύκλους ανά περιφέρεια, με στόχο να ενημερωθούν οι χρήστες για τον τρόπο λειτουργίας της νέας διαδικτυακής εφαρμογής, αλλά και να καταγραφούν και να επιλυθούν τυχόν δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν.
                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                        Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                             E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου