Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αγρια επεισόδια & στο Κέντρο Μεταναστών Σάμου

Την ίδια ώρα που στη Σάμο (Πυθαγόρειο), ήταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Σταύρου Θεοδωράκη & του υπουργού κ. Κουρουμπλή όπου εσυζητείτο η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, άγρια επεισόδια, ξέσπασαν στο Κέντρο Μεταναστών στην πρωτεύουσα του νησιού, όπου ομάδες Πακιστανών συγκρούστηκαν σώμα με σώμα εναντίον Αλγερινών, Σύρων και άλλων εθνικοτήτων μετανάστες!
Η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό 9 ανθρώπων
Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 8:30 μ.μ. απο άγνωστη αιτία μεταξύ Νιγηριανών και Αλγερινών εναντίων Πακιστανών ενώ πυρπολήθηκαν και τρείς οικίσκοι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλά γυναικόπαιδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων ένας Πακιστανός δέχθηκε άγρια χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερένιους λοστούς αλλά ευτυχώς φυγαδεύτηκε σοβαρά τραυματισμένος από ομοεθνείς του έξω από το Κέντρο!
Οπως κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας ένας Αλγερινός έφτιαξε με ένα μπουκάλι αλκοόλ βόμβα μολώτοφ και την έριξε στο εσωτερικό ενός απο τα κτίρια που χρησιμεύουν για την διαμονή τους.
Σύντομα η φωτιά επεκτάθηκε σε ακόμα δύο τέτοια κτίρια ενώ ο καπνός ήταν αποπνικτικός.
Η πυροσβεστική υπηρεσία Σάμου επενέβη άμεσα και κατάφερε να περιορίσει την φωτιά σε αυτά τα κτίρια ενώ η γύρω περιοχή είναι πευκόφυτη.
Πέτρες, ξύλα και διάφορα σίδερα έγιναν όπλα στη συμπλοκή των λίγων ταραξιών, ενώ οι πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων προσπαθούσε να φύγει μακριά απο τον παραλογισμό. 
Μετά το τέλος της πυρκαγιάς προσπάθησαν να πάρουν ότι σώθηκε απο τα υπάρχοντά τους στα τρία κτίρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο το νοσοκομείο Σάμου κανείς δεν νοσηλεύεται με σοβάρα για την ζωή του τραύματα. 
                                               Τέλος απο την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές.
                                               www.samostimes.gr & www.i-samos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου