Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου μόνιμους και 8μηνίτες είχε συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία των Αντιδημάρχων Βασίλη Κόκκαλη, Αθανάσιου Βελή, Ρένας Χαλιώτη, του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Καρλαύτη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Διδασκάλου και της Διευθύντριας των Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Θώδα.
Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε τη σταθερή βούληση της Διοίκησης να συνεχίσουν να εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας οι εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις, εξαντλώντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει μετά την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση να ανανεώσει καθολικά τις 8μηνες συμβάσεις που έληξαν ή λήγουν κι αφορούσαν εργαζόμενους σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο Μαρούσι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία πρόσκρουση στο ζήτημα των 24μηνιτών.

Θέλουμε να παραμείνετε γιατί είστε απαραίτητοι στο Δήμο μας. 
Οι κάτοικοι της πόλης μας πληρώνουν από το υστέρημά τους τα ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να ανταποκριθούμε με τους εργαζόμενους  μας να δίνουν το μέγιστο της προσπάθειά τους. 

Θέλουμε να είστε μαζί μας. Εξάλλου υπάρχει προηγούμενο και σε άλλες περιπτώσεις με την τακτοποίηση εργαζόμενων σε υπηρεσίες καθαριότητας.»  τόνισε ο κ. Πατούλης.

Επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε  τους εργαζόμενους ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, τον διαβεβαίωσε ότι θα κατατεθεί  σχετική νομοθετική διάταξη που θα άρει το συγκεκριμένη εμπλοκή.
«Αφού λύσουμε το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις  που συμπληρώνουν το 24μηνο μετά την κατάθεση της νομοθετικής διάταξης , μένει το θέμα της συνταγματικότητας σχετικά με αυτό το θέμα » συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης, 21 εργαζόμενοι που είχαν για  πρώτη φορά οκτάμηνη σύμβαση και η οποία έληγε σήμερα υπέγραψαν την ανανέωση της σύμβασής τους, ενώ η σύμβαση 78 εργαζομένων λήγει στις 31/12/2016                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου