Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Είδε Καραμέρο ο Σύλλογος κατοίκων από το Ψαλίδι Αμαρουσίου

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στις 20/12/2016, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρου, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή» στα γραφεία της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή. 
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και μετείχαν οι κ.κ. Δημήτριος Θεοχάρης Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Σολδάτος Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Λουκίσας Ταμίας, καθώς και τα μέλη της διοίκησης, Νίκος Πασαδέλης και Γιώργος Μαρκόπουλος.
Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου διαλύθηκε η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής, όπως ακριβώς έγινε και με το αντίστοιχο έργο στην περιοχή Στούντιο Άλφα. 

«Δυστυχώς για το Μαρούσι και τους κατοίκους και οι δύο συμβάσεις των έργων αυτών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια διαλύθηκαν λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας του Δήμου αλλά κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία ο Δήμος έκανε αποδεκτή την διάλυση του έργου από τον εργολάβο. Υπάρχει αρνητική εμπειρία και προφανής διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου σε μια σειρά ζητημάτων που προκύπτουν διαδοχικά». 
Είναι χαρακτηριστικό, σημείωσε, ότι ενώ «δημόσια διατείνεται ότι διεκδικεί σειρά αντιπλημμυρικών έργων, στην πράξη δεν έχει αποστείλει τις αναγκαίες συνοδευτικές μελέτες, ενώ και όπου έχουν σταλεί π.χ. Ρέμα Σαπφούς, οι ελλείψεις είναι χαρακτηριστικές». 
Ως προς την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι, ο Αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε θετικά παρά την εκτελεστική ανεπάρκεια του Δήμου αλλά αναρωτήθηκε, όπως και ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση, εάν το έργο είναι προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία ή για τον κατασκευαστικό κλάδο με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή έκλεισε προ διετίας το σταθμό που λειτουργούσε στην περιοχή με αιτιολογία την έλλειψη ικανού αριθμού παιδιών!
Στη συνάντηση, τέθηκε επίσης το ζήτημα της οδού Βύρωνος και γενικότερα η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής. 
Ο κ. Καραμέρος δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο μιας συνολικής μελέτης παρεμβάσεων στους παράδρομους της Αττικής Οδού με υπερτοπικές χρήσεις, θα ενταχθεί και ο νότιος παράδρομος αυτής στο ύψος των μεγάλων πόλων κυκλοφοριακής όχλησης (Υπουργείο Παιδείας, Mall, Jumbo κ.λπ.) και κυρίως ως προς τη δυνατότητα σύνδεσης του με τη Λεωφόρο Κύμης. 
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν ως επιτακτική ανάγκη και τη διευθέτηση του ρέματος Κυρίλλου, με τον Αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει τους τακτικούς καθαρισμούς και ψεκασμούς του εν λόγω ρέματος και να δεσμεύεται ότι μόλις ο Δήμος Αμαρουσίου διαβιβάζει τη σχετική μελέτη, και, εφόσον αυτή δεν αντίκειται στους περιβαλλοντικούς ή άλλους όρους, θα την εντάξει στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας για το 2017, με την 1η τροποποίηση του προγράμματος έργων, όπως έπραξε και με τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί και εκτελεστεί από την ίδια την Περιφέρεια προκειμένου να αποφευχθούν τα αδιέξοδα των έργων που ανέλαβε ο Δήμος στο πρόσφατο παρελθόν.
Τέλος συζητήθηκε το ζήτημα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Mall για την οποία η Περιφέρεια Αττικής γνωμοδότησε αρνητικά, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ξεκάθαρη στάση και αιτιολόγηση αυτής της στάσης από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου