Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο του Σωτήρη Αντωνόπουλου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε χθες το πρωί, το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του 32χρονου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Σωτήρη Αντωνόπουλου.
Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι του άλλοτε χαμογελαστού Σωτήρη συγκεντρώθηκαν στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, χωρίς ακόμα να μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του πιλότου του μοιραίου Tσέσνα που μέσα Οκτώβρη κατέπεσε τρία χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Μαζί με τον Σωτήρη ήταν και ένας εκπαιδευόμενος που έχασε και εκείνος τη ζωή του.
Συγκλονισμένος ο θείος της κοπέλας του 32χρονου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, κύριος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, έφτιαξε ένα συγκινητικό βίντεο το οποίο ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook τιμώντας την μνήμη του αγαπημένου του Σωτήρη.
«Σαν ήλιος φωτεινός ήλθες στη ζωή, θείο δώρο ο δεύτερος από τα επτά, παιδί χαμογελαστό, παιδί Μαρουσιώτικο και κοίταζες τον ουρανό. ΕΔΩ ΑΝΗΚΩ είπες, ΕΔΩ θα κατοικώ! Δάσκαλε πατέρα και μάνα στήριγμά μου, αεροπόρος θέλω να γενώ. Και δεν ήταν όνειρο. Απόφαση ζωής να πετάς στους ουρανούς, με τη πουλάδα στην καρδιά, αγαπημένο μας παιδί, Σωτήρη μας αεροπόρε!!!

Ερωτευμένος με τη μονάκριβη πτυχή σου, θαυμαστέ κομιστή της αεροπορικής ιδέας. Μεγάλωσες με πόνο μα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, εκεί στα μονοπάτια του ουρανού που διάλεξες.  Ίκαρος με αστάλινα φτερά! Γεμάτη η καρδιά σου από αγάπη! Άνθρωπε της ζωής! Μορφωμένε αξιωματικέ! Αψευδής μάρτυρας το βιογραφικό σου! 

“Αλεξάνδρα μου σε αγαπώ μα πιο πολύ την αεροπορία” Απότομος και βίαιος ο χαμός σου. ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΑΣ…. Σε ζήλεψαν οι αρχάγγελοι αληθινέ Ίκαρε και κοντά σε πήραν για πάντα», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα συγκινητικά λόγια του Νώντα Γαρδέλη.
                                     ΔΕΙΤΕ το συγκινητικό βίντεο(πατήστε επάνω)
Μάλιστα ο ίδιος ο θείος της κοπέλας του 32χρονου μίλησε στο star.gr λέγοοντας τα εξής:
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Χάθηκε ένα τόσο καλό παιδί, ένας έμπειρος πιλότος. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Όσα αναφέρω στο βίντεο τα εκφώνησα και μέσα στην εκκλησία. Αυτό το παιδί το έχω μέσα στην καρδιά μου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Αντωνόπουλος, ήταν από τους πλέον έμπειρους πιλότους, με περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσεις σε αεροπλάνο και 1.500 σε ελικόπτερο. Παράλληλα, ήταν εκπαιδευτής αεροπλάνου στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος Airclub West Greece με έδρα την Άρτα και παράρτημα τα Μέγαρα και εκπαιδευτής σε ακροβατικά. Και οι δύο αδικοχαμένοι άνδρες επέβαιναν στο αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή Μέγαρα-Καλάβρυτα-Μέγαρα και αγνοείτο από τις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής 16/10.
Τελικά το πρωί της επόμενης ημέρας, τα συντρίμμια του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας.  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι!

                                                            ΠΗΓΗ:Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου