Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Οι «ΑΝΤΙ»-εξουσιαστές επιτέθηκαν στον Γιώργο Γερμενή

Ανακοίνωση στην οποία εξηγούν πως έγινε το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, στο Μαρούσι εξέδωσαν αντιεξουσιαστές, μέλη της «Κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου».
Οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως «έπεσαν» τυχαία πάνω στον Γ. Γερμενή και πως η κατάσταση ξέφυγε όταν κατάλαβαν πως ένας από την παρέα του βουλευτή οπλοφορούσε και έκανε κίνηση να πιάσει το όπλο του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:
«Το Σάββατο 19/11, κατά την διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης - αφισοκόλλησης  στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων / -ισσών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί - βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την «παρέα» του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου.
Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια - ότι δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς στις γειτονιές μας.
Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι / -ισσες προέτρεψαν  τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο και να αποσυρθούν «στις τρύπες τους».
Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση.
Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη…
Η απάντηση των συντρόφων / -ισσών δεδομένης της τροπής που είχαν πάρει τα γεγονότα ήταν άμεση. 
Οι φασίστες όντας περικυκλωμένοι βρέθηκαν στην κατάσταση να βάλλονται από παντού και να προσπαθούν να διαφύγουν όπως όπως.
Στους καιρούς αυτούς που ζούμε, την στιγμή που τα κράτη μοιράζουν γι άλλη μια φορά τον κόσμο και τα αφεντικά διαλέγουν πόσοι χωράν και πόσοι περισσεύουν, οι φασίστες επιτελούν ρόλο κομπάρσου - σε αυτό το θέατρο του παραλόγου - ως γνήσιο και διαχρονικό δεκανίκι του συστήματος. 
Διαχωρίζουν τους καταπιεσμένους, ισχυροποιούν τους κυρίαρχους,  συνδράμουν την καταστολή
Στους καιρούς αυτούς λοιπόν, οι κάθε λογής καταπιεσμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από καθετί που ορθώνεται μπροστά τους και φράζει το δρόμο για μια κοινωνία πιο ίση, πιο δίκαιη, πιο αλληλέγγυα, πιο ανθρώπινη μακριά από έμφυλους, φυλετικούς και εθνικούς φραγμούς.
Για τους λόγους αυτούς διατηρούμε κι εμείς από την πλευρά μας σταθερή τη δέσμευση πως θα μας βρουν μπροστά τους!
Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του Αγώνα
Υ.Γ. : Η ιδιότητα του ένοπλου συνοδού του Γ.Γ. μας έγινε γνωστή μέσα από ανακοινώσεις που ακολούθησαν σε διάφορα μέσα του διαδικτύου. 
Αστυνομικός, Χρυσαυγίτης ή μπράβος μικρή η διαφορά.. 
Έτσι κι αλλιώς όπως λέει κι ένα παλιό σύνθημα «Μπάτσοι - φασίστες σας μίσησα από παιδί»
                                                                    Δια-πασών
                                          
                                                         ...σε τροχιά σύγκρουσης»
===============================================================
                                                               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Nα προετοιμαζόμαστε για ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Μαρούσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου