Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινάει σήμερα το «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016»

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στις 25-27 Νοεμβρίου το «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα από τους φορείς που συμμετέχουν στην ανοιχτή πλατφόρμα του (www.seforum.gr)
Το φετινό Φόρουμ θέτει προς συζήτηση κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία, αυτοοργάνωση και δικτύωση των κοινωνικών επιχειρήσεων του πεδίου φιλοδοξώντας έτσι να συμβάλλει στο χτίσιμο των τοπικών οικοσυστημάτων, τα οποία διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους φορείς να ανταλλάξουν εμπειρία, δημιουργώντας έναν χώρο επικοινωνίας, διάχυσης καλών πρακτικών, σκέψης, ανάπτυξης ιδεών και προτάσεων πολιτικής.
Η τρίτη μέρα του Φόρουμ είναι αφιερωμένη στην προσφορά της κοινωνικής οικονομίας στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης  & στην ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας, ένα πολύ επίκαιρο και καυτό θέμα.


Η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην διαμόρφωση των τρέχουσων εξελίξεων σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και αναφορικά με θέματα πολιτικής-νομοθετικού πλαισίου, κοινωνικά και χρηματοοικονομικά. 
Η διεκδίκηση του ρόλου μας ως διαμορφωτές του μέλλοντος της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι ο πρωταρχικός στόχος του «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016» που θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή 25 έως &  την Κυριακή27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Impact Hub Athens, σε συνέχεια των διοργανώσεων του 2014 και 2015.
Το «Φορουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» είναι μια ανοικτή πλατφόρμα συνεργασίας για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη βάση αξιών, αρχών και κοινών οπτικών.
Δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο τον γόνιμο διάλογο μεταξύ φορέων της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας γύρω από την ανάγκη δημιουργίας ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος, αλλά και τα χαρακτηριστικά εργαλεία που αυτό πρέπει να έχει για την ανάπτυξη και αυτο-οργάνωση του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων. 
Μέσω της συνεργασίας και με συμμετοχικό τρόπο έχουμε διατυπώσει τις θέσεις όπως αποτυπώνονται στις Διακηρύξεις των Φόρουμ του 2014 και του 2015, ενώ έχουμε ήδη επεξεργαστεί και συμφωνήσει σε έναν Κώδικα Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων. 
Εκτός από το κεντρικό επίπεδο, έχουμε συν-διοργανώσει φόρουμ και σε τοπικό επίπεδο (Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη), από κοινού με τοπικούς φορείς.
Προσκαλούμε κοινωνικές επιχειρήσεις κάθε μορφής, συνεταιρισμούς, φορείς και ενδιαφερόμενους/ες όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στο τριήμερο αυτό, με δεδομένο πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος διαμορφώνεται μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και μεθοδολογίες που ευνοούν την ανταλλαγή ιδεών και τον συνεργατικό διάλογο. Επιγραμματικά, το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016 θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα όπως:
Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Χτίζοντας το οικοσύστημα των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.
Κοινωνικός αντίκτυπος.
Σχεδιασμός υποστηρικτικών κέντρων.
Δημιουργία αγοράς και χρηματοδοτικά εργαλεία από και για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.
Δικτύωση πρωτοβουλιών και κοινωνικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση διάφορων πτυχών του προσφυγικού ζητήματος, ιδιαίτερα της κοινωνικής ένταξης.
Tην Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην συμβολή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη των προσφύγων.
Φέτος το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται σε δύο χώρους:
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου & Σάββατο 26 Νοεμβρίου(μέχρι τις 18.30) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός)
Σάββατο 26 Νοεμβρίου(από τις 19.30) καθώς και 
την Κυριακή 27/11στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή)
Μετά τη λήξη του Φόρουμ θα ακολουθήσει προαιρετική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του WELCOMMON... 
Ενός project που αφορά στην προσωρινή στέγαση και κοινωνική ένταξη προσφύγων (Καποδιστρίου 4, Αθήνα) και υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).
Το πρόγραμμα του τριημέρου θα σας κοινοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ενώ θα ενημερώνεται συνεχώς το σάιτ του Φόρουμ www.seforum.gr
                                                 Για επικοινωνία: info@seforum.gr
ΠΗΓΗ:www.facebook.com/HeinrichBoellFoundation/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου