Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σωματείο(;) δεν πληρώνει τέλη στο Δήμο Αμαρουσίου, επειδή προωθεί την «Ελληνογερμανική φιλία»!!!


Εχουμε διατυπώσει κατ΄ επανάληψη την γνώμη ότι η πόλη μας το Μαρούσι, είναι το «Βερολίνο της Ελλάδος»!!! Και δεν το ισχυριζόμαστε αυτό τυχαία, ότι δηλαδή αποτελεί τη νέα πρωτεύουσα επί οικονομικής Ευρω - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ κατοχής που ξεκίνησε επί Γιωργάκη Παπανδρέου(GAP) στις 23 Απριλίου του 2010.
Περίτρανη απόδειξη ότι ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης & Εντεταλμένος της Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Χανς - Γιόακιμ Φούχτελ, όταν & όποτε έλθει Ελλάδα προτιμά γνωστό ξενοδοχείο του Αμαρουσίου...
Η επιλογή κάθε άλλο παρα τυχαία είναι, αφού στην πόλη μας υπάρχει ΣΥΝωστισμός φημισμένων Γερμανικών Εταιριών(π.χ. Siemens, Bayer Hellas, media markt κ.α), ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telekom(που καταβρόχθησε τον άλλοτε κραταιο ΟΤΕ - απέναντί της δε βρίσκεται & ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» που ακούει στο όνομα Digea), εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όπως είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών(Deutsche Schule),  ενώ εδρεύουν & διάφοροι Σύλλογοι, σημαντικότερος των οποίων είναι:
Ο Ελληνο-Γερμανικός Σύλλογος «Μή Κερδοσκοπικού χαρακτήρος» για την προώθηση & υποστήριξη στόχων Πολιτιτιστικών, κοινής ωφελείας  και την ανάπτυξη των Ελληνογερμανικών Σχέσεων «ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»  που υφίσταται από το 1837!!!(Μονεμβασίας & Κριεζή 62 - 64 Μαρούσι)
Προς τι ο μακροσκελής πρόλογος;
Η Ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Διακολιού, μας ενημέρωσε ότι προσφάτως η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εισηγήθηκε την διαγραφή οφειλής ΤΑΠ  για ακίνητη περιουσία ενός Σωματείου, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της Ελληνογερμανικής Φιλίας, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει τον Σύλλογο, προφανώς όχι επειδή φοβάται κάτι, αλλά από ευγένεια & διακριτικότητα....
Στην παρέμβασή της λοιπόν, γιαυτόν τον «χωρίς όνομα Σύλλογο»(προφανώς αποτελεί κρατικό ή Δημοτικό μυστικό), η κ. Μαίρη Διακολιού έκανε την εξής επισήμανση:



«Η σχετική διάταξη (ν. 2130/93 αρ. 24 παρ. 7) που απαλλάσσει τα μη κερδοσκοπικά σωματεία από την καταβολή ΤΑΠ θεσπίστηκε για να ανακουφίσει συλλόγους που δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν, ή να ενισχύσει τους σκοπούς τους, όταν είναι εθνωφελείς, θρησκευτικοί, σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτεχνικοί, κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί».
Και πρόσθεσε:
«Προσωπικά, - ούτως ή άλλως - από θέση αρχής, δεν μπορώ να συναινέσω στην ενίσχυση των σκοπών της Ελληνογερμανικής φιλίας όταν η χώρα μου τελεί υπό συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης στη Γερμανία. 
Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, ο εν λόγω σύλλογος έχει στο Πολύδροσο ένα κτίριο με αίθουσα συνεδρίων και πολλά διαμερίσματα από τα οποία δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν αποκερδαίνει χρήματα. Με λίγα λόγια, η εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί καταστρατήγηση του σκοπού του με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το Δήμο».

Συμφωνούμε με όλα όσα είπε η εργατικότατη ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Διακολιού, μόνο που ξέχασε να υπενθυμίσει στην Διοίκηση του Δήμου άλλο ένα επίτευγμά της
Την ΣΥΝαίνεσή της στην «αποκαθήλωση» της οδού Ζηρίδη & την, μετά τυμπανοκρουσιών, μετονομασία της  σε οδό ... Γερμανικής Σχολής!!!
                                                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου