Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Όλοι & όλες στην απεργία & στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Πούλμαν του σωματείου θα ξεκινήσει στις 9:15 π.μ. από το Δημαρχείο Πεύκης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση & Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων. 
Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Κατέθεσαν προϋπολογισμό με νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Αυξάνουν τους φόρους κατά 3,1 δις και μειώνουν τις δαπάνες κατά 960 εκατ. Αυξάνουν το φόρο εισοδήματος για μισθωτούς & συνταξιούχους 14,5% και μειώνουν το φόρο για επιχειρήσεις 7%. Αυξάνουν τα έσοδα από ΦΠΑ κατά 5,2%. 
Για μισθούς & συντάξεις Δημοσίου η περικοπή φτάνει στο 32,3%, από 17,797 δις € σε 12,057 δις €.
Φέρνουν παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! 
Ατομικές συμβάσεις στο Δημόσιο, παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας των 300 €! 
Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.
Φέρνουν νέο νόμο για την κινητικότητα που επί της ουσίας είναι άλλος ένας νόμος για την εφαρμογή της κρατικής αντιδραστικής αξιολόγησης δομών-εργαζομένων στο Δημόσιο. 
Ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις για όσους βαθμολογούνται από 0-24, επαναφέροντας τις περίφημες απολύσεις του 15% του νομού Μητσοτάκη.
Στο κλάδο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. 
Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υιοθετεί πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μάλιστα το θράσος τους, η κοροϊδία τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι απίστευτη. 
Από την μία δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ των εργαζόμενων & από την άλλη απειλούν τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να χτυπήσουν τη νίκη που με τον αγώνα τους κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα δηλαδή το δικαίωμα τους στη δουλειά. Την ίδια στιγμή η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει βαρέσει κόκκινο. Καμιά κουβέντα δεν κάνουν για πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη & σταθερή δουλειά, αλλά πατάνε πάνω στην έλλειψη προσωπικού για να κάνουν την μια ιδιωτικοποίηση πίσω από την άλλη.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζουν! 
Αυτοί είναι οι “εθνικοί” στόχοι που βάζουν! 
Φτώχια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους, κέρδη και πλούτο για το κεφάλαιο!
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να έρθουν τα πάνω κάτω!
Από κοντά και οι άνθρωποι της εργοδοσίας στο κίνημα, οι συμβιβασμένες εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που με κυβερνητικό σχεδιασμό διασπούν ακόμα και την μέρα της απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Κόντρα σε αυτή τη μπόχα που αναδεύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! 
Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
Να μη μείνει εργαζόμενος που να μην κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης!
Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει!
                                                                                 Εκ του ΔΣ
                                            Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                                                                                          Ημερ: 23/11/2016
                                                                             Αριθμ Πρωτ: 96

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου