Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Ολοι σήμερα στην απεργία!!!

 Απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. 
Συνάδελφοι /σσες, δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα!!! 
Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των νέων εργαζομένων!
Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  
Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:
 Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
 Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
 Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
 Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
 «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
 Νέο συνδικαλιστικός νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. 
Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υιοθετώντας πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εφευρίσκουν και νέους τρόπους για να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μέσα από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν τους συναδέλφους για 400 και 500 ευρώ. 
Εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμική δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων αλλά και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα το θράσος τους, η κοροϊδία τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι απίστευτη. 
Από την μία δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ των εργαζόμενων και από την άλλη απειλούν τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να χτυπήσουν τη νίκη που με τον αγώνα τους κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα δηλαδή το δικαίωμα τους στη δουλειά. Την ίδια στιγμή στο όνομα της νομιμότητας οι απολύσεις συνεχίζονται, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά εργατικά ατυχήματα, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών υπηρεσιών εντείνονται κ.λ.π. 
                               ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Την ίδια ώρα με σχεδιασμό από τα κυβερνητικά γραφεία οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Στην ίδια ακριβώς ρότα και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις κοροϊδεύουν με το παιχνίδι της καλής ΑΔΕΔΥ και της κακής ΓΣΕΕ, όπως ακριβώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κορόιδευε με την καλή αριστερή και κακή δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα σε αυτή τη μπόχα που αναδύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! 
Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! 
Οργώνουμε τους τόπους δουλειάς, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, με απεργιακές αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, με ενημερωτικό υλικό σε κάθε τόπο δουλειάς. Να μην μείνει εργαζόμενος που να μην κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.
Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει! 
Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη!
                                          ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.
                      ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου