Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Μαίρη Διακολιού:Οι θεσμοί υπάρχουν για το όφελος των πολιτών...

όχι για ίδια χρήση όσων κλήθηκαν να τους υπηρετήσουν
Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, enypografa.gr ενημερώθηκα ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα συμμετάσχει στο 1ο Παναττικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2016, όπως επίσης & ότι το ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου έχει αποστείλει επιστολή στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης σχετικά με τη μη συμμετοχή του στην εν λόγω εκδήλωση.
Η απόφαση αυτή εμφανίζεται από το δημοσίευμα ότι ελήφθη ως απάντηση στο «γάντι που πέταξε» ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης με την απουσία από τις  χορωδιακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το ΕΔΔΥΠΠΥ(Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας), στα πλαίσια του 1ου Πιλοτικού Παναττικού Προγράμματος Πολιτιστικών Δρώμενων, υπό την επιμέλεια του Προέδρου ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη και εντεταλμένης Συμβούλου πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρίνας - Σταυράκη Πατούλη
Αν η εκτίμηση του δημοσιεύματος είναι ακριβής, πράγμα που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω, 
μου προκαλείται η απορία ως προς το γιατί και από πού και ως πού οι Μαρουσιώτες να αποστερηθούν τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε μία σημαντική πολιτιστική διοργάνωση (που ίσως καταστεί και θεσμός) που τους δίνει, σε δύσκολους καιρούς, την ευκαιρία κοινωνικής πραγμάτωσης και προσωπικής έκφρασης και μάλιστα χωρίς κόστος.

Με λίγα λόγια, γιατί το ότι η απουσία του γειτονικού δημάρχου θεωρήθηκε «απαράδεκτη» από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου θα πρέπει να το πληρώσουν οι πολίτες;
Δεν είναι η πρόθεσή μου ούτε με αφορά το να κατηγορήσω ή να δικαιολογήσω τον δήμαρχο της γειτονικής μας πόλης για τη μη προσέλευσή του στην έναρξη του χορωδιακού διημέρου. Αν και ο κ. Μαυρίδης,  έχει στο παρελθόν τιμήσει με την παρουσία του δράσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ (πχ 12ο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ στη Μήλο), η απουσία του στην πρόσφατη εκδήλωση μπορεί να οφείλεται είτε σε υποκειμενικούς, είτε σε αντικειμενικούς λόγους. 
Όμως, ανεξαρτήτως των λόγων που οδήγησαν τον κ. Μαυρίδη στην απουσία του, η μη προσέλευσή του δεν στέρησε από τους Πευκιώτες - Λυκοβρυσιώτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις πολιτιστικές δράσεις του δικτύου.
Για του λόγου το αληθές, αναφέρω ότι η χορωδία Λυκόβρυσης - Πεύκης συμμετείχε στις περί ων ο λόγος χορωδιακές εκδηλώσεις,  από την τελετή έναρξης  των οποίων απουσίασε ο Δήμαρχος, ενώ το θεατρικό τμήμα Λυκόβρυσης - Πεύκης θα συμμετάσχει στο τετραήμερο φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώνεται πάλι από το ΕΔΔΥΠΠΥ.
Με λίγα λόγια, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας μπορούν να επιλέξουν να παραστούν ή όχι στο 1ο Παναττικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Δικαίωμά τους. Όμως, οι δομές του Δήμου Αμαρουσίου υπάρχουν για να επωφελούνται οι Μαρουσιώτες, δεν είναι εργαλείο για να συντηρούνται πολιτικές ή προσωπικές κόντρες. 
                                                                 Μαίρη Διακολιού
                                       Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                        Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου