Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επιβράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου

Τους 527 μαθητές/ τριες των δημοσίων σχολείων της πόλης του Αμαρουσίου που πέτυχαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2016 επιβράβευσε για τη μεγάλη προσπάθειά τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, απονέμοντάς τους τιμητικούς επαίνους και συμβολικά δώρα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε για αυτό το σκοπό για 8η χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου, στο Αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy.
Παράλληλα, για πρώτη φορά απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο στους είκοσι πέντε (25) πρώτους μεταξύ των πρώτων, που αρίστευσαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σημαντική συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Επιπλέον, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση δόθηκε με κοινωνικά κριτήρια, σημαντικό χρηματικό ποσόν σε οκτώ (8) πρωτοετείς φοιτητές, που σπουδάζουν εκτός Αττικής, για την κάλυψη των εξόδων πρώτης εγκατάστασης στον τόπο σπουδών τους.
Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρουσία γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, μελών της Διοίκησης του Δήμου & εκπροσώπων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια τους σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. 
«Όλοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ έχομε ένα στόχο. Να δώσουμε τιμή στην μεγάλη προσπάθεια των παιδιών που πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και βέβαια τα παιδιά είναι εκείνα που προσπαθούν, όμως, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κοντά στα παιδιά με αγάπη ήταν οι γονείς τους, τους οποίους ευχαριστούμε ως πολίτες του Αμαρουσίου για τη δική τους προσπάθεια.
Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αυτά τα εμπόδια μπορούμε  να τα ξεπεράσουμε με τη συμβολή των παιδαγωγών, των πνευματικών ανθρώπων, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Οφείλω να πω, για όσους τουλάχιστον έχω γνωρίσει στο Μαρούσι, ότι με αυταπάρνηση κάνουν τη δουλειά τους και οφείλουμε να δώσουμε ένα «μπράβο» στους εκπαιδευτικούς του Αμαρουσίου, που συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο και να δώσουμε ελπίδα στους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Αναφερόμενος στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτση σημείωσε:
«Ενωμένοι θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τους νέους μας.
Η μόνη ελπίδα να βρεθεί η χώρα μας στο ξέφωτο είναι να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας έγκαιρα και αποφασιστικά για να «σηκώσουν» τη χώρα που ονειρευόμαστε.
Όχι  τη χώρα που ψάχνει μόνο για το χρέος, αλλά τη χώρα της ανάπτυξης, του πολιτισμού, της ιστορίας. Τη χώρα που ήταν πάντα πρώτη στην αρχαία, αλλά και στη μετά Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη χώρα θα αναστήσουμε και όλοι μαζί θα φτιάξουμε».                                                        
 Ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Δημήτριος Αφεντούλης συγχαίροντας τα παιδιά σημείωσε:
«Όλοι αναγνωρίζουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την πολύ μεγάλη θυσία, την πολύ μεγάλη αγωνία και τους συμβιβασμούς που προηγήθηκαν αυτής της επιτυχίας. Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και τους δασκάλους, που συνέβαλαν να φτάσουμε σήμερα εδώ.
Σήμερα οι περισσότεροι από εσάς διανύετε τις πρώτες εβδομάδες της νέας φοιτητικής ζωής και προφανώς, προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες.
Η δική μας συμβουλή και προτροπή είναι να προσπαθήσετε αυτή η μεταβατική περίοδος να είναι σύντομη, προκειμένου να σας δοθεί η δυνατότητα να γευτείτε τη φοιτητική ζωή κα να πάρετε όσα μπορείτε περισσότερα.
Είναι η πιο σημαντική περίοδος που βάζουμε τα θεμέλια τόσο για την επαγγελματική, όσο και για την κοινωνική μας ζωή.
Πίστη μας - πρόσθεσε - είναι ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνεις στη νέα γενιά. Δυστυχώς, 50 χρονιά μετά τη χορήγηση της  πρώτης υποτροφίας, είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε και πάλι υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια. Δυστυχώς, η αριστεία που ήταν το βασικό μας κριτήριο έχει πάρει δευτερεύουσα σημασία και σήμερα προωθούμε τις υποτροφίες σε ευπαθείς ομάδες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη που μας έδωσε την ευκαιρία να δώσουμε αυτή τη συμβολική βοήθεια στα παιδιά που τα είχαν ιδιαίτερη ανάγκη και ακόμη πιο συμβολική βοήθεια στα παιδιά που αρίστευσαν και έκαναν γονείς και καθηγητές υπερήφανους και εμάς μαζί. Εύχομαι καλή επιτυχία, καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο σε όλους.»
Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, απευθύνοντας τα θερμά συγχαρητήριά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Βασίλης Κόκκαλης, η Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Παναγιώτης Σαγρής, Μαίρη Διακολιού & η Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Θεμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κα Αναστασία Ανθή.
Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΤΕAcademy κ. Χριστόδουλο Βακάλη για την παραχώρηση του χώρου, καθώς κα την KOSMOTE και το Ι. ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ Κηφισίας για τις ευγενικές χορηγίες τους, μέσα από τις οποίες προσφέρθηκαν 82 Power BanΚ στους μαθητές που συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 18.000 μόρια και στους τρεις πρώτους από αυτούς αντίστοιχες φωτογραφικές μηχανές.
Το video της βράβευσης θα είναι διαθέσιμο ανά σχολείο για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στο παρακάτω link:  https://www.youtube.com/user/GPatoulisWebTV/videos
Επίσης, από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης 
θα βρίσκεται αναρτημένο στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Δήμου Αμαρουσίου:
www.maroussi.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου