Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινάει σήμερα στο Μαρούσι, το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

«Μοιράζομαι το τώρα & εμπνέομαι το αύριο…»
Το GR Bossible αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ αφιερωμένο στη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα που διοργανώνει το Skywalker.gr στις 26 & 27 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 20.00, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO,  Λεωφ. Κηφισίας 39, στο Μαρούσι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συνάντηση του οικοσυστήματος της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες σε μια ενιαία φυσική πλατφόρμα παρουσίας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.
To Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες,  σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες του «επιχειρείν» ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας,  καθώς και σε όλους όσους  απαρτίζουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα  όπως: Θεσμικούς Φορείς, Θερμοκοιτίδες - Hubs, Business Angels, Crowd Funding, Venture Capitals, Τράπεζες, Σύμβουλοι Χρηματοδότησης, Λογιστές-Δικηγόροι, Προμηθευτές  εξοπλισμού και υπηρεσιών, Κοινωνικοί Φορείς που υποστηρίζουν την Επιχειρηματικότητα, Επιμελητήρια, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικοί Φορείς που εξειδικεύονται στην  Επιχειρηματικότητα & την  εκπαίδευση ενηλίκων, Δίκτυα και Συλλογικοί Φορείς Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, Μέντορες Επιχειρηματικότητας, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν την  Επιχειρηματικότητα, Start Ups.
Σε αυτό το διήμερο, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν, να συμμετέχουν και να εμπλακούν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως:
Έκθεση από επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα
Συνέδριο για «Τον Αξιακό Επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητα», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου
Συνέδριο για «Το Μέλλον των Νεοφυών Επιχειρήσεων», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ποικίλα workshop
Networking events:
 ◦«inspiration»: Οργανωμένες ή και αυθόρμητες ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, υπό τα συντονισμό εκπροσώπων του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, με στόχο την έμπνευση για το επόμενο βήμα.
◦«success stories»: Νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν την ιστορία τους και δίνουν τη σκυτάλη σε εν δυνάμει επιχειρηματίες.
◦«experience»: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
◦«youth creativity»: Μαθητές και φοιτητές καινοτομούν και μας παρουσιάζουν δράσεις που σκιαγραφούν το αύριο του ελληνικού επιχειρείν.
▲▼◄►«Μονοπάτια Skywalker» Reunion.
Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις
Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές από τον πολιτικό, θεσμικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, που θα παρουσιάσουν απόψεις, θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά και εμπειρία για την αναγκαιότητα του αξιακού επαναπροσδιορισμού του επιχειρείν και για τη στρατηγική παραγωγής νέας ατομικής και συλλογικής αξίας.
Ενδεικτικά οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:
«Η Ιστορία της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» με ομιλητή τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Panel I: «Αποτυπώνοντας την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του Σήμερα» με συμμετέχοντες τον Δρ. Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ - HELEXPO A.E., τον κύριο Δημήτρη Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφο «ΑγροΝέα».
την κυρία Μίνα Φειδά, Πρόεδρο ΦΕΙΔΑΣ, Δ.Ι., Α.Ε., τον Δρ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, Καθηγητή, Σύμβουλο Δ.Σ. Endeavor Greece, Επιστημονικό Υπεύθυνο «ΣΥΝΘΕΣΙΣ», μόνιμο μέλος του Ακαδημαϊκού Σώματος «LUDWIG VON MISES INSTITUTE», τον κύριο Νίκο Καραγεωργίου, Πρόεδρο Ε.Σ.Β.Ε.Π., Αντιπρόεδρο Σ.Β.Α.Π.
Key Note Speech: «Αναγκαίες Στρατηγικές Ανάπτυξης και Στήριξης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτή Α΄ Αθηνών, πρώην Υπουργό.
Panel IΙ: «Ανάγκη, Ρόλος και Αξιακός Μετασχηματισμός» με συμμετέχοντες την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη», τον κύριο Αντώνη Ε. Γκορτζή, Πρόεδρο Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής & Πρόεδρο Ευρώπης του Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, την κ.  Νάνσυ Παπαπλεξανδρή, Ομ. Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την κ. Κατερίνα Κατσούλη, CSR & Sustainability Director, Grant Thornton Greece και τον κύριο Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ, Μέλος  ΔΣ DIGITALEUROPE, Αντιπρόεδρο για την Ευρώπη WITSA.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για αιτήσεις συμμετοχής 
μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου