Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εξαιρετικές οι Αθλητικές Επιδείξεις & Δράσεις με κοινωνικό & ιατρικό χαρακτήρα


Με μεγάλη επιτυχία & πρωτοφανή συμμετοχή πολιτών, διοργανώθηκαν το Σάββατο από το Δήμο Αμαρουσίου δράσεις με θέμα την υγεία και τον αθλητισμό. 
Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου με την ΚΕΔΑ & το Αυτοτελές γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πραγματοποίησαν  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού  Αθλητικού προγράμματος BEACTIVE μια μοναδική εκδήλωση για την σημασία της άθλησης και της υγείας.
Είναι η πρώτη φορά που έλαβαν μέρος στις αθλητικές επιδείξεις αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου και 10 Σύλλογοι του Λεκανοπέδιου Αττικής , οι οποίοι  πρόβαλλαν  τις μορφές του Γουσού Κουνγκ Φού, και  παρουσίασαν  το χορό του λιονταριού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής κουλτούρας και πολιτισμού.
Η συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού από διάφορα σημεία της Αττικής έδωσαν στο Δήμο Αμαρουσίου ένα βροντερό παρών. 
Οι συμμετέχοντες  σύλλογοι:

1)Αθλητικός Σύλλογος η Ατραπός Νέου Κόσμου
2)►Αθλητικός Σύλλογος Ανάτασις
3)Αθλητικός Σύλλογος Αετός Γαλατσίου
4)►Αθλητικός Σύλλογος Σαολίν Γου Κουνγκ Βορείων Προαστίων
5)Αθλητικός Όμιλος Αείροον
6)►Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Περάματος
7)►Αθλητικό Σωματείο Ερμής Περάματος
8)►Αθλητικός Σύλλογος η Δύναμη
9) Αθλητικός Σύλλογος Κέντρο Μάχης
10)Flow Tai Chi Cente
Παράλληλα με τις Αθλητικές εκδηλώσεις έγινε και μια εκτενής ενημέρωση μέσα από ενημερωτικά έντυπα για τον καρκίνο του Μαστού και τον σημαντικό ρόλο της Άθλησης, καθώς επίσης δόθηκε και ένας οδηγός πρώτων βοηθειών ο όποιος είναι χρήσιμος και απαραίτητος  για κάθε οικογένεια και φέρει την υπογραφή του Δήμαρχου Αμαρουσίου χειρουργού ορθοπεδικού κ. Γιώργου Πατούλη.
Σημαντική στην εκδήλωση αυτή ήταν η συμβολή της εταιρίας Coco mat η οποία στηρίζει με την ανθρωπιστική της δράση ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, δημιουργώντας μόνο για αυτές τα «Μαξιλαράκια της Καρδιάς» τα όποια και προσέφεραν στους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στην δράση αυτή τόνισε ότι η «σημερινή πετυχημένη εκδήλωση είναι μια μέρα γιορτής του ευ αγωνίζεσθε αλλά και του ευ ζην.
Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την μοναδική εκδήλωση καθώς η παρουσία όλων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη  ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες με χαρακτήρα πολιτιστικό, οικολογικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό και ιατρικό μπορούν να συμβάλουν στην εμπέδωση της λογικής πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί, να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να δημιουργούν. 
Η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων προς υγιείς κατευθύνσεις θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων στάσεων, αντιλήψεων και εναλλακτικών τρόπων ζωής».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ Λάμπρος Σταμούλης .
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού - Πολιτισμού κ. Ρένα  Χαλιωτη.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πεππας.
Ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος - Καθαριότητας κ. Βασίλης Κοκκαλης.
Ο  Α΄Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Νταβελος Θεόδωρος
Ο Επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού  κ. Παύλος Γερακαρης.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρούσιου κ. Ιωάννης  Νικολαρακος.
Η κ. Κατερίνα Τζηκα - Θεοδωρακοπούλου υπεύθυνη ευρωπαϊκών  προγραμμάτων διαφάνειας αθλητισμού.
Ο κ. Δημήτρης Καρλαυτης Δημοτικές Σύμβουλος.
Ο κ. Πέτρος Κονιαρης Δημοτικός Συμβουλής
Τιμητική Πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας κ. Λαμπρο Σταμούλη για την πολύτιμη συνεργασία του καθώς απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους. 
Έπισης τιμητική πλακέτα για την στήριξη του προς την Ομοσπονδία απένειμε στον Δήμαρχο  κ. Γιωργο Πατούλη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Σταμούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου