Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Αμαρουσίου...Με «Ιδέες για την τέχνη της διαπροσωπικής Επικοινωνίας»!

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η Τέχνη της Επικοινωνίας» στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, του Δήμου Αμαρουσίου μίλησε ο Δρ . Μιχάλης Χαντάς με θέμα: «Το σ΄αγαπώ δεν φτάνει  στηρίξτε τη σχέση σας μιλώντας. Ιδέες για την τέχνη της διαπροσωπικής Επικοινωνίας».
Ο κ. Χαντάς ανέπτυξε τον ουσιαστικό ρόλο της επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις που αποτελούν την πεμπτουσία της συντροφικότητας.
Η ολοκλήρωση μιας σχέσης περνά μέσα από μια διαδικασία βελτίωσης και επικοινωνίας πράγμα που σημαίνει ότι μαθαίνω να ακούω, να σκέπτομαι και να νοιάζομαι.
Η επίτευξη  αυτού του τρίπτυχου οδηγεί στην απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων, σε συνδυασμό δε με την αυτογνωσία ολοκληρώνει το εύ ζην.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στην διάλεξη αυτή τόνισε:
«Η ποιότητα της επικοινωνίας είναι  καθοριστική σε κάθε μορφής σχέση που έχουμε είτε στην προσωπική μας ζωή είτε στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. 
Η δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων με άλλους είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας. 
Η επικοινωνία, μας επιτρέπει να οργανωνόμαστε, να παίρνουμε αποφάσεις από κοινού, να εργαζόμαστε μαζί, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, να συμμεριζόμαστε με τους άλλους τις χαρές, τις λύπες, τις ανησυχίες μας & τέλος να μεγαλώνουμε και να φροντίζουμε τα παιδιά μας. 
Μέσα στην οικογένεια, μέσα στο ζευγάρι και στη δουλειά η αποτελεσματική επικοινωνία αφορά το πως μιλούμε, τον τρόπο που ακούμε τους άλλους και τέλος αλλά εξ ίσου σημαντικό τη γλώσσα του σώματος. Ανεξάρτητα από το πόσο καλοί νομίζουμε ότι είμαστε στο να επικοινωνούμε με τους άλλους, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε στο σημαντικό αυτό τομέα».
Στους συμμετέχοντες  δόθηκε και ένας οδηγός πρώτων βοηθειών ο οποίος είναι χρήσιμος και απαραίτητος  για κάθε οικογένεια και φέρει την υπογραφή του Δήμαρχου χειρουργού ορθοπεδικού κ. Γιώργου Πατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου