Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Επιτυχές το «1ο διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, «1ο διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη», με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια.
Παρουσία πλήθους κόσμου, οι ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, Νικόλαος Τεντολούρης, Χρήστος Σπ. Ζούπας, Ασημίνα Μητράκου και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παρουσίασαν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη αλλά και τις ενδεδειγμένες μεθόδους πρόληψης του.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ενδεικτικό είναι ότι στη χώρα μας, ένας στους δύο Έλληνες πάσχουν από την ασθένεια, χωρίς να το γνωρίζουν. 
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται.
Στόχος είναι η συμφιλίωση με τον Σακχαρώδη Διαβήτη η οποία όπως διαμηνύουν οι ειδικοί  
«δεν είναι αρρώστια αλλά τρόπος ζωής».
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη και 
την διατήρηση της υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. 
Με δεδομένο ότι το κράτος εστιάζει στη θεραπεία της ασθένειας και δεν δίνει βάρος στο νευραλγικό τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης, πήραμε την πρωτοβουλία να υποστηρίξουμε και να συμμετάσχουμε ενεργά στο πρώτο διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Στόχος μας είναι, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερώσουμε με έγκριτο τρόπο, τους πολίτες  για την πρόληψη της ασθένειας που πλέον αντιμετωπίζεται. 
Παράλληλα να παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, βοηθώντας όλους τους ανθρώπους 
που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πως μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητα τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής.
Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  παραμένει πρωταρχικός στόχος η προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς σκοπός είναι να μην φθάνουν στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες μας, υποστηρίζοντας ενεργά ανάλογες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους».
                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                              Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                   E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου