Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Σε Πρότυπο Εδώδιμο Οικολογικό Κήπο «Αειφόρου Καλλιέργειας» αναβαθμίζεται το «Κτήμα Καρέλλα»

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής & κοινωνικής ευθύνης της JT International Ελλάδας
Σε πρότυπο εδώδιμο, οικολογικό κήπο «αειφόρου καλλιέργειας»  αναβαθμίζεται ο λαχανόκηπος στο «Κτήμα Καρέλλα», έκτασης 1500 τ.μ., εστιάζοντας στο κοινωνικό όφελος των πολιτών και στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός  τους για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος εντός του αστικού ιστού.
Η νέα φιλοσοφία που διέπει τον «πρότυπο εδώδιμο κήπο», στοχεύει βασικά στην ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, μέσω της παραγωγής προϊόντων για την κάλυψη  μέρους των διατροφικών αναγκών τους, συμβάλλοντας παράλληλα  με τη συμμετοχική διαδικασία στην ανάπτυξη της  κοινωνικοποίησή τους.  
Επιπλέον στόχος της νέας φιλοσοφίας είναι η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας του Δήμου, μέσω ορισμένων θεματικών συναντήσεων και εστιασμένων περιβαλλοντικών εκδηλώσεων.
Ο σχεδιασμός, η διαμόρφωση, η κατασκευή και η παρακολούθηση της καλής λειτουργίας του δημοτικού κήπου θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας JT International Ελλάδας, η οποία συνεισφέρει στη δημιουργία ενός πρότυπου δημοτικού εδώδιμου κήπου στο Δήμο Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης εταιρείας αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes, που θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης.  
Το σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας της JT International Ελλάδας κα Πέγκυ Δόριζα, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία που ευνοεί τη διάδραση μεταξύ των πολιτών, στην οποία συνυπάρχουν η αισθητική με τη χρησιμότητα και τη λειτουργικότητα του χώρου.»
 «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να φέρουμε τον πολίτη κοντά στη φύση μέσα στον αστικό ιστό. Έναν ωραίο χώρο περιπάτου, όπου ο καθένας θα  μπορεί να έλθει κοντά στη φύση, στις τεχνικές της φύτευσης και της καλλιέργειας. Ιδιαίτερα η νεολαία της πόλης μας θα μπορέσει να αντιληφθεί την αξία της επαφής και της δημιουργίας στη φύση, αλλά και τις παραδοσιακές μορφές καλλιέργειας προϊόντων που καθημερινά όλοι καταναλώνουμε» σημείωσε ο κ. Πατούλης. 
Από την πλευρά της η κα Δόριζα υπογράμμισε: 
«Με ιδιαίτερη χαρά επισφραγίσαμε σήμερα τη συνεργασία της JTI με τον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου εδώδιμου, οικολογικού Κήπου «αειφόρου καλλιέργειας».  
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με κοινωνικές, αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις, που συνδυάζει την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του αστικού ιστού και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Φιλοδοξούμε πως το έργο αυτό θα λειτουργήσει ως μοντέλο και για άλλες ανάλογες δράσεις, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου παραδείγματος».
 Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Communications Manager της JT International Ελλάδας κα Μάη Σαμούρκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ecoscapes Δρ. Αντώνης Σκορδίλης και ο Γεωπόνος της Ecoscapes κ. Νίκος Κάσσης.
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών και οι γεωπόνοι που θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα.
Σύντομα, ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσκαλέσει τους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιθυμούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στη καλλιέργεια προϊόντων που θα καταναλώσουν στο νοικοκυριό τους, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου