Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Έκθετη η κ. Μαίρη Διακολιού με τις αβάσιμες διαπιστώσεις της»

Με αφορμή δήλωση της δημοτικής συμβούλου κας Μ. Διακολιού, που αφορά συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης μας με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
Αρχικά να παρατηρήσουμε ότι στη δήλωση αναφέρονται πλήθος ονομάτων υπουργών, δημοτικών συμβούλων, κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων πλην ενός, αυτού του κ. Πατούλη και της παράταξης του.
Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα θα είχαν κάποια βάση αν η παράταξη μας για τις υποθέσεις του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και της «νομιμοποίησης» του MALL δεν είχε κάνει πλήθος παρεμβάσεων με γραπτές, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις:
Σε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης
•►Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συστήθηκε στο Δήμο και με δική μας πρόταση
•►Στους τοπικούς συλλόγους που ασχολήθηκαν με τα θέματα αυτά
Στους ενεργούς πολίτες που συμμετείχαν στη διαβούλευση
•►Στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ που θα γνωμοδοτήσουν για τη ΣΜΠΕ του MALL (ΔΙΠΑ, Μητροπολιτικός Σχεδιασμός)
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
•►Στην Περιφερειάρχη Αττικής
Στη Δ/ση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής
•►Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
Στον τοπικό τύπο με συνεντεύξεις τύπου και πλήθος δημοσιεύσεων
•►Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων και φορέων της πόλης
Αν μετά από όλα αυτά θεωρείται «άκρατος κυβερνητισμός» η παρουσίαση των θέσεων μας και σε υπουργικό επίπεδο, όπως εξ άλλου είχαμε δηλώσει ότι θα κάναμε, το αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.
Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ δεσμεύεται  από το πρόγραμμα της και μόνο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις.
Με βάση τις θέσεις της έκρινε αρνητικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί επέτρεψε στο ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει την αγοραπωλησία του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, που ξεκίνησε επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά την υπογραφή της απόφασης Ταγαρά τον Ιανουάριο 2015.
Μετά την παρέμβαση μας στο ΥΠΕΝ πετύχαμε να μειώσουμε στα 4000τ.μ την επιφάνεια του κτιρίου  από 5000τ.μ που είχαν αδειοδοτηθεί αρχικά από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου με συναίνεση και της διοίκησης Πατούλη. Εκκρεμεί επίσης η προσφυγή δύο δημοτικών μας συμβούλων στο Διοικητικό Εφετείο για τη συνολική ακύρωση της άδειας.
Ανάλογα θα πράξουμε αν τελικά δεν δικαιωθούν οι θέσεις μας για τη «νομιμοποίηση» του MALL.
Ας μην εκτίθεται λοιπόν η κ. Διακολιού με ηχηρές διαπιστώσεις  περί «κυβερνητισμού», «παρελάσεων», «προνομιακών σχέσεων» και με άσκοπη παροχή μαθημάτων αυτοδιοικητικής συνέπειας.
Άλλος είναι ο αντίπαλος και όχι η παράταξη από την οποία αποχώρησε για λόγους προσωπικής προβολής. 
                                     ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου