Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι & όλες στις 6:30 μ.μ. στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Κάννιγγος
Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, 
ζωή με αξιοπρέπεια
Στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμα φορά κυβέρνηση και κουαρτέτο διαπραγματεύονται σκληρά για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. 
Διλήμματα και εκβιασμοί δοκιμασμένοι στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία, στολισμένα με εκκλήσεις για εθνική συναίνεση στο σφαγιασμό και στην υποταγή μας. 
Καλή η ΕΕ και κακό το ΔΝΤ αυτή τη φορά, σε κόντρα ρόλο από την προηγούμενη, και στο βάθος νέα βάρβαρα μέτρα, μειώσεις αφορολόγητου, μισθών και συντάξεων, οριστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Aυξάνουν τα όρια ηλικίας κατά 9 χρόνια τουλάχιστον στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. Εμείς δε θα πεθάνουμε στο σκαλί του απορριμματοφόρου!
Στην ίδια κατεύθυνση και η πλειοψηφία των Δημάρχων παρέα με τη κυβέρνηση προχωράει στη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και την αντικαθιστά με ελαστικούς εργαζόμενους των 495 ευρώ. 
Μαζί υλοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, στον ηλεκτροφωτισμό, στο πράσινο και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Μαζί έχουν απογυμνώσει τις υπηρεσίες από προσωπικό και υποβαθμίζουν καθημερινά την υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.
Δεν έχει τέλος η κοροϊδία και το παραμύθιασμα μιας κυβέρνησης που κάνει ξεκάθαρα την βρόμικη δουλειά για λογαριασμό βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και μεγάλων επιχειρήσεων, με ψάλτη τον ΣΕΒ που δε σταματά ούτε στιγμή με δελτία τύπου να υπενθυμίζει ποιος είναι το αφεντικό, ποιος κάνει κουμάντο, ζητώντας εδώ και τώρα, το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας. Και όλα αυτά στο δρόμο του φιλολαϊκού καπιταλισμού, ή του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όπως ακόμα σιγοψιθυρίζουν τα ρετάλια της ταξικής πάλης.
Παιχνίδι στημένο, με ρόλους μοιρασμένους, με την αστική αντιπολίτευση να ζητάει την εφαρμογή σκληρών μέτρων για να σωθούμε, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπενθυμίσει ότι και αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική, μπορεί κι αυτή, παρά την απουσία δεσμών με το κίνημα, να επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Εμάς φοβούνται, το δικό μας ξεσηκωμό τρέμουνε. Εμάς παλεύουν να διασπάσουν στρέφοντας τον έναν απέναντι στον άλλο, να κοιτάει πόσα ξεροκόμματα περίσσεψαν στον ένα και πόσα στον άλλο, την στιγμή που όλοι αυτοί χορτάτοι σηκώνονται από το γεύμα.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το συμβιβασμό με τη μίζερη ζωή. Σήμερα υπάρχουν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες για να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια. Δεν ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας, δεν βάζουμε πλάτη σε κανέναν, θα ανατρέψουμε τη πολιτική τους και το βάρβαρο και απάνθρωπο σύστημα που υπηρετούν, για να απολαμβάνουμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε!
Στα συλλαλητήρια, στο δρόμο του αγώνα, κρίνεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
                                                                       Εκ του ΔΣ
                    Σωματείο Εργαζομένων                                                   Ημερ: 17/2/2107
               Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης                                              Αριθμ Πρωτ: 113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου