Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Απάντηση της Μ. Διακολιού στον Δήμαρχο για το θέμα της Πλ. Ευτέρπης

Ο κ. δήμαρχος, προφανώς λόγω του ότι ήταν στο εξωτερικό, δεν παρευρίσκετο στο ΔΣ της 7-6-2016 για να μετρήσει τους «όχι πολλούς» εμπόρους και κατοίκους, ιδιοκτήτες και επαγγελματίες του κέντρου που διαφωνούν με το έργο του πάρκινγκ που επιχειρεί  να κατασκευάσει στην Πλ. Ευτέρπης, οι οποίοι έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους.
Τα λοιπά, είναι η συνήθης συσκότιση της πραγματικότητας με φορτικά επαναλαμβανόμενα «επιχειρήματα» στα οποία έχω επανειλημμένως, επίσημα απαντήσει. 
Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω την προσωποποίηση των πολιτικών διαφορών, στην οποία ο κ. Δήμαρχος αρέσκεται, όταν δεν έχει τίποτα να πει. 
Η ουσία είναι η πόλη μας, κι εγώ δεν το ξεχνώ ποτέ αυτό.
Όσο για τη δήθεν «διαστρέβλωση της αλήθειας» για την οποία με κατηγορεί, με τις εξηγήσεις που δίνει για να την τεκμηριώσει δήθεν, ομολογεί ακριβώς τον ισχυρισμό μου:
Ότι το πρότυπο που έχει για το κέντρο της πόλης μας είναι της «προηγμένης εμπορικής αγοράς» και των «των Μεγάλων Εμπορικών Κέντρων».
Μα καλά, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα Mall, Golden Hall κλπ δεν του φτάνουν;

Κι επειδή «ονειρεύεται» «Μεγάλα Εμπορικά Κέντρα» και όχι πόλεις για τους κατοίκους τους, γι αυτό το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων για υπογειοποίηση του ηλεκτρικού σταθμού, μια ριζική παρέμβαση για το κέντρο της πόλης μας που θα συμβάλλει καίρια στην μείωση της ρύπανσης και των θορύβων και κυρίως στην αισθητική και οικιστική αναβάθμιση της πόλης μας, το θεωρεί «όνειρο θερινής νυκτός».
Δυστυχώς όμως, με την προσπάθεια κατασκευής υπογείου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, καθιστά «όνειρο απατηλό», το στόχο που θα έκανε την πόλη μας ένα «όνειρο».
Για μένα, κ. Δήμαρχε, η έννοια της «Ανθρώπινης Πόλης» είναι κάτι παραπάνω από ένα προεκλογικό σύνθημα.
ΥΓ: Τελικά, ο κ. Δήμαρχος, αφού αοριστολογεί για δήθεν «μακροπρόθεσμα οφέλη», χωρίς όμως να δίνει εγγυημένα χρονοδιαγράμματα, αφού καθορίζει ερήμην των κατοίκων την έννοια του δημόσιου συμφέροντος, φτάνει και στην «ουσία»: 
Ζητά διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει καμία νομική ενέργεια κατά του έργου…
                                                                   Μαίρη Διακολιού
                                        Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                             Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου