Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

«Η ΑΥΓΗ» ξύπνησε με τον «κόκκορα» του Πατούλη & γεννά αυγά εχθροπάθειας!

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα ο Δήμος Αμαρουσίου, ισχυρίζεται, παρά τη διευθέτηση χρεών του!  
Σε κατάσταση διάλυσης έχει φθάσει τον Δήμο Αμαρουσίου 
ο πρόεδρος των δημάρχων Γ. Πατούλης, ενώ η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει δυνατότητα συνέχισης των προγραμματισμένων έργων. 
Ο δήμος στερείται ασφαλιστικής ενημερότητας και αυτό έχει συνέπεια τα εκτελούμενα έργα να μην μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι εργολάβοι κάνουν διακοπή εργασιών. 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρότι επί υπουργίας Βούτση ο Δήμος Αμαρουσίου εντάχθηκε στη ρύθμιση χρεών για 56,3 εκατ. , εκ των οποίων 24,3 εκατ.  προς την Εφορία & 32 εκατ. € προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά & οι συνεχείς επιθέσεις του δημάρχου Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, ότι δήθεν η τελευταία φέρει την ευθύνη για τις διακοπές των έργων, ανάγκασαν τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα να ενημερώσει ότι εν ολίγοις: 
«Ο κ. Πατούλης τα έχει φορτώσει στον κόκορα».
«Ο ιστορικός Δήμος Αμαρουσίου κινδυνεύει εγκαταλειμμένος διοικητικά τρία χρόνια πριν από το τέλος της τρίτης θητείας της σημερινής του διοίκησης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της Π.Ε. Βορείου Τομέα, που εκφράζει έντονο προβληματισμό για τη «διάλυση»  στον Δήμο Αμαρουσίου και απορεί σημειώνοντας: 
«Πώς είναι δυνατόν δήμαρχος που διαλύει έργα, δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορεί να κάνει μια μελέτη της προκοπής να είναι σε θέση να εκπροσωπεί τους δημάρχους όλης της χώρας από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο;».
«Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έως τώρα δημοπρατούσε και εκτελούσε ο Δήμος (Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς, Νέα Λέσβος, Ψαλίδι, Στούντιο Α κ.λπ.)» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: 
«Οι υπόλοιπες μελέτες που έχουν κατατεθεί για άλλα έργα στην Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση είναι ιδιαιτέρως προβληματικές σύμφωνα με τους μηχανικούς, μολονότι, όπως μαθαίνουμε, κόστισαν «χρυσάφι» στους δημότες του Αμαρουσίου».

«Πρόσφατα ο Δήμος απεδέχθη τη διάλυση των εργοταξίων σε Στούντιο Άλφα και Ψαλίδι μετά από αίτημα του εργολάβου λόγω μη έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών, καθώς ο δήμος Αμαρουσίου έχει αδυναμία είσπραξης χρημάτων λόγω μη προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητάς του» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία απαριθμούνται τα έργα, αρχής γενομένης με το έργο για την απορροή ομβρίων υδάτων στην περιοχή Στούντιο Άλφα προϋπολογισμού 1,75 εκατ. , όπου έχει γίνει διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής του τρίτου λογαριασμού προς τον ανάδοχο.
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο έργο για την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Ψαλιδίου ύψους 726.000 , όπου την 1η Μαρτίου ο ανάδοχος υπέβαλε αίτημα διάλυσης της εργολαβίας.
Όσο για το κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου, το οποίο έχει παραλύσει, η διοίκηση της Π.Ε. Βορείου Τομέα ενημερώνει ότι «ουδεμία εμπλοκή» έχει με το έργο της Πλατείας Ευτέρπης, το οποίο προορίζεται για πάρκινγκ 35 θέσεων, το οποίο θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης. 
Διαβεβαιώνει ότι «ποτέ δεν θα υπέβαλλε σε τέτοιο μαρτύριο & σπατάλη πόρων τους πολίτες»
«Δεν δώσαμε καμία άδεια για αυτό το έργο, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου είχε φροντίσει πριν από χρόνια να πάρει από τις τότε διοικήσεις του υπ. Δημοσίων Έργων κάποιες άδειες» εξηγεί καλώντας τον δήμαρχο Γ. Πατούλη να επιλύσει το ζήτημα.
                                                          ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
                                                                    ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου