Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών «μαγειρεύουν» 56 πανεπιστημιακοί !!!

Την πλήρη κατεδάφιση της ελληνικής παιδείας έχει αναλάβει ο γνωστός κ. Αντ. Λιάκος, ο μέντορας της Ρεπούση, για την οποία η καταστροφή της Σμύρνης έγινε λόγω... συνωστισμού και οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση κατά των Εβραίων - Θέλει να καταργήσει και την προσευχή και τις παρελάσεις 
Μετά την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και την καθιέρωση της Θρησκειολογίας, που εξισώνει την Ορθοδοξία με τον Ισλαμισμό και τον Βουδισμό, η γνωστή παρέα των δήθεν προοδευτικών καθηγητών ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στους πυλώνες του Ελληνισμού και του ελληνικού έθνους.
Σε κείμενο που υπογράφουν 56 πανεπιστημιακοί, ζητούν την κατάργηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο πρωτότυπο κείμενο και τη μετατροπή τους σε μάθημα επιλογής. 
Την ίδια στιγμή που σε δεκάδες πανεπιστήμια του εξωτερικού τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο πρωτότυπο κείμενο, ενώ σε ορισμένα υπάρχουν έδρες Αρχαίων Ελληνικών.
Ο… κατήφορος ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς ο επικεφαλής της επιτροπής για τον Εθνικό Διάλογο Αντ. Λιάκος προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και της προσευχής στα σχολεία. 
Αμφότερες οι προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από παράγοντες & φορείς της εκπαίδευσης, την Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα κ.ά.
Ο εν λόγω κύριος έχει μακρύ και «σκοτεινό παρελθόν», υπήρξε μέντορας της ανεκδιήγητης Μαρίας Ρεπούση που ισχυρίσθηκε ότι δεν υπήρξε καταστροφή της Σμύρνης και σφαγιασμός χιλιάδων ελλήνων, αλλά ένας απλός… συνωστισμός! 
Είναι εκείνος που υποστήριξε ότι οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των εβραίων & των μουσουλμάνων αμέσως μετά την επανάσταση.
Ακόμη έχει χαρακτηρίσει «εθνικιστές» τους Μίκη Θεοδωράκη και Γ. Ρίτσο, ενώ είναι μεταξύ εκείνων που αρνούνται ότι υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. 
Ως εκ τούτου εξηγείται γιατί επελέγη από τον Ν. Φίλη για επικεφαλής του Διαλόγου για την Παιδεία.
Τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι 56 πανεπιστημιακοί, προκειμένου να στηρίξουν την πρότασή τους για κατάργηση του μαθήματος των Αρχαίων (με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών), είναι έωλα, αστεία έως και επικίνδυνα. 
Επικαλούνται ως ενισχυτικό της θέσης τους την… αποτυχία (!) των μαθητών στο μάθημα των Αρχαίων καθώς και την αδυναμία των μαθητών του γυμνασίου, έπειτα από τρία χρόνια διδασκαλίας, να μεταφράσουν ένα απλό αδίδακτο αρχαίο κείμενο! 

Το κείμενο υπογράφουν οι:
 Αγάθος Θανάσης (ΕΚΠΑ), Αγγελάκος Κωνσταντίνος 
(Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Αθανασιάδης Χάρης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Αθήνη Αναστασία (Πανεπιστήμιο Πατρών), Ακριτόπουλος Αλ/νδρος (Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας), Ανδρούτσου Αλεξάνδρα (ΕΚΠΑ), 
Αραμπατζίδου Ελένη(ΑΠΘ), Αρχάκης Αργύρης 
(Πανεπιστήμιο Πατρών), Αυγητίδου Σοφία 
(Πανεπιστήμιο Δ Μακεδονίας), Βαρελάς Λάμπρος (ΑΠΘ), Βούλγαρη Σοφία (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), Βρυνιώτη Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Γούτσος Διονύσης (ΕΚΠΑ), Γρίβα Ελένη (Πανεπιστήμιο Δ Μακεδονίας), 

Δημητριάδου Κατερίνα (Παν. Δ. Μακεδονίας), 
Θωίδης Γιάννης(Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας), 
Κακριδή Μαρία (ΕΚΠΑ), Καλογήρου Τζίνα (ΕΚΠΑ), 
Καμαρούδης Σταύρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Καμπάκη- Βουγιουκλή Πένη (Δημοκρίτειο), 
Καραφύλλης Αθανάσιος (Δημοκρίτειο), 
Κατσαρού Ελένη (Πανεπιστήμιο Κρήτης), 
Κονδύλη Μαριάννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), Κορτέση-Δαφέρμου Χαρίκλεια (ΕΚΠΑ), Κωστούλα Τριανταφυλλιά (ΑΠΘ), Κωτόπουλος Τριαντάφυλλος (Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας), Λιάμπας Αθανάσιος (ΑΠΘ), Μαλαφάντης Κων/νος (ΕΚΠΑ), 

Μανουηλίδου Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Πατρών), Μαρκομιχελάκη Αναστασία (ΑΠΘ), Ματθαιουδάκη Μαρίνα (ΑΠΘ), Μαυροσκούφης Δημήτρης(ΑΠΘ), Μικέ Μαίρη(ΑΠΘ), Μπακογιάννης Μιχάλης(ΑΠΘ), Μπέτσας Γιάννης (Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας), Νάκας Θανάσης (ΕΚΠΑ),  Ντίνας Κώστας 

(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Ξούριας Γιάννης (ΕΚΠΑ), 
Ξυδόπουλος Γιώργος (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Παλαιολόγου Μαρία (Παν Δ. Μακεδονίας), 
Παπαδοπούλου Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δ Μακεδονίας), Παπαδοπούλου Μαρία (ΠΤΠΕ), Παπανδρέου Μαρία (ΑΠΘ), Ρούσσου Άννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Σακελλαρίου Αγγελική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Σειραγάκης Μανώλης, Στάμου Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Σταυροπούλου Ερασμία (ΕΚΠΑ), 
Σφυρόερα Μαρία (ΕΚΠΑ), Τικτοπούλου Κατερίνα (ΑΠΘ), 
Τσάφος Βασίλης (ΕΚΠΑ), Φτερνιάτη Άννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Φραγκουδάκη Άννα (ΕΚΠΑ), Χατζηδάκη Άσπα (Πανεπιστήμιο Κρήτης), 
Χοντολίδου Ελένη (ΑΠΘ), Χρυσανθόπουλος Μιχάλης (ΑΠΘ).
                                                            ΠΗΓΗ:www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου