Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Είναι δύσκολο να κοιτάς ψηλά και να μην ζαλίζεσαι!!!

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την απαξιωτική συμπεριφορά , σε βάρος των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, του νεόκοπου Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου  Καραμέρου
Στο πλαίσιο αυτής της προσβλητικής για το κύρος του θεσμού που υπηρετεί συμπεριφοράς, εντάσσεται και η συστηματική του προσπάθεια να συκοφαντήσει και να απαξιώσει το πολυετές έργο του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.
Μια προσπάθεια που αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας και αναδεικνύει σαφέστατα στοιχεία πολιτικής ζήλειας και φθόνου.
Πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του κ. Καραμέρου κρύβεται όμως και κάτι άλλο, πέραν της προσωπικής του ζήλειας. 
Είναι η παντελής απουσία έργου όλο αυτό το διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του. 
Δυστυχώς, από τη μέχρι σήμερα παρουσία του αποδεικνύεται ανάξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, η οποία ουσιαστικά τον διόρισε αντιπεριφερειάρχη.
Δυστυχώς για τον κ. Καραμέρο, οι συγκρίσεις με το Γιώργο Πατούλη είναι συντριπτικές σε βάρος του. Σε όλα τα επίπεδα.
Ο Γιώργος Καραμέρος είναι διορισμένος, ως αντιπεριφερειάρχης και ουδέποτε έχει θέσει τον εαυτό του στην κρίση του λαού. 

Δεν έχει ψηφιστεί ποτέ ως πρόσωπο, αλλά μόνον ως συνδυασμός. 
Για όσους μάλιστα από μας παρακολουθούμε τα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ακόμα και στην περίπτωση που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές προσπάθησε να «πλασάρει» τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, η ίδια η τοπική οργάνωση μελών της πόλης του ήταν αυτή που του έκλεισε μεγαλοπρεπώς την πόρτα. 
Και πως ήταν δυνατόν να μην συμβεί αυτό, όταν ο ίδιος έπεφτε σε αλλεπάλληλες γκάφες στο διάστημα που προσπαθούσε να πλασαριστεί ως υποψήφιος Δήμαρχος, εκδίδοντας ανακοινώσεις που αποδείκνυαν ότι δεν γνώριζε ούτε τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης που φιλοδοξούσε να γίνει Δήμαρχος
Η μόνη του παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα ήταν με την ιδιότητα του δημοσιογράφου πριν τις εθνικές εκλογές, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διατηρήσει το όνομά του στην επικαιρότητα και μετά τις εκλογές, όταν θεωρούσε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό πολιτικό χαρτί με την παρουσία του σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ. 
Βέβαια μετά την δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, την κάνει γυριστή, αφού τελευταία δηλώνει οικολόγος πράσινος και συνεργαζόμενος με τη σημερινή πολιτική κατάσταση. 
Και μέσα δηλαδή και έξω, περιμένοντας να δει που θα γύρει η ζυγαριά.
Το μόνο που δείχνει να γνωρίζει καλά είναι χρησιμοποιεί το αξίωμά του και να διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων , δηλ. τα χρήματα της Περιφέρειας, για να εξυπηρετεί το προσωπικό πολιτικό του σχέδιο.
Βέβαια είναι πολύ κοντά η στιγμή που ο κ. Καραμέρος θα κληθεί να λογοδοτήσει αν διαχειρίσθηκε τα χρήματα αυτά με τρόπο δίκαιο και ισότιμο για όλους τους Δήμους που ανήκουν στην αρμοδιότητά του.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Πατούλης , ο Δήμαρχος της πόλης μου , εκλεγμένος για Τρίτη συνεχή θητεία και με ποσοστό άνω του 57%, είναι γνωστό τι έργο έχει να παρουσιάσει σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. 
Έχει ενεργή παρουσία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα από την δεκαετία του ’90. Κατάφερε από την πρώτη του θητεία ως Δήμαρχος στο Μαρούσι, να αποτρέψει την χρεοκοπία του Δήμου Αμαρουσίου, να διαχειριστεί χρέη και δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων, να διασώσει τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων ανθρώπων. Δημιούργησε ένα πρότυπο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών, που καθιστούν το Μαρούσι σημείο αναφοράς στην Αυτοδιοίκηση. 
Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δημιούργησε μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Αποστολή το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που έδωσε ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας και όργωσε όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, προσφέροντας φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 
Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έδωσε ώθηση και κύρος στο θεσμό και ένωσε τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, διεκδικώντας και ρόλο και αναβαθμισμένο λόγο.
Μέχρι εδώ αρκεί για να αιτιολογηθεί και ο τίτλος του κειμένου, γιατί είναι αλήθεια, όταν κοιτάς ψηλά ζαλίζεσαι.
Ιδίως όταν συγκρίνεις τη δική σου προσωπική πολιτική πορεία με την πορεία ενός προσώπου που έχει ήδη γράψει «πολλά χιλιόμετρα» όχι μόνον στον αυτοδιοικητικό, αλλά στον ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό  στίβο.
                                                                Σπύρος Σταθούλης
                                                  Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου