Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Ολοι στη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως το τέλος Ωραρίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ
Συνάδελφοισσες /φοι ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς. 
Απαιτούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό,  απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. 
Απαιτούμε να έχουμε νοσοκομεία και σχολεία πλήρως στελεχωμένα από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζει ακόμα περισσότερο τις κρατικές δαπάνες σε υγεία και παιδεία προκειμένου να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να ικανοποιήσει τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Αν δεν γίνει και δική μας υπόθεση τα θέματα της υγείας & της παιδείας στα χέρια μας η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά μόνο το περσυνό χειμώνα εξ’ αιτίας της γρίπης και λόγο της έλλειψης προσωπικού 200 ασθενείς πέθαναν. Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά στοιβαζόντουσαν στη κυριολεξία σε τριαντάρια τμήματα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης για 20.000 προσλήψεις στα σχολεία μετατρέπονται σε 10.000 απολύσεις.

Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε επιχειρήσεις που θα μετρούν κέρδη και ζημιές όπως θέλουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα σχολεία, η εκπαίδευση των παιδιών μας να μετατραπεί σε σχολείο της αγοράς προσαρμοσμένο στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας μαζί με τα τσιράκια τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα πραγματοποιηθεί η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των πολλαπλών ταχυτήτων.
Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό ότι αλλάζουμε σελίδα, θα έρθει η ανάπτυξη, αλλάζουμε σελίδα κ.λ.π
Καμιά εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η όποια ανάπτυξη και να έρθει θα είναι μακριά και απέναντι από τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες του λαού. 
Θα είναι μια ανάπτυξη προσαρμοσμένη με κριτήριο τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, θα είναι μια ανάπτυξη πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα του λαού.
Τώρα ήρθε η στιγμή να βγούμε στην αντεπίθεση, να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσα από τη Κοινωνική Συμμαχία. Αμφισβητούμε το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει πέρα από τη φτώχια και την εξαθλίωση για το λαό και αμύθητα πλούτη για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. 
Ενισχύουμε το μέτωπο ενάντια στη κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. 
Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.
Απαιτούμε:
Δημόσια, δωρεάν υγειά και παιδεία για όλο το λαό.
Μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα σχολεία και τα νοσοκομεία. 
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. 
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών.   
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στην 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2016 από τις11:00 π.μ. Μέχρι & το Τέλος ΩΡΑΡΙΟΥ 
αλλά και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 π.μ. στην  ΟΜΟΝΟΙΑ.
=============================================================
                                      ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
                                        Τηλέφωνο  210 99 39 900 Κινητό 69 80 60 20 38
                          www.syndikatoota.blogspot.com   -   e-mail: syndikatoota@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου