Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ζητά «λογαριασμό» από την Περιφέρεια Αττικής, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιστολή που απέστειλε χθες προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου ο Αναπληρτωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σ. Σταθούλης, ζητά να ενημερωθεί εγγράφως από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για το ποια έργα Δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για χρηματοδότηση, ποιο  είναι το ύψος των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων, καθώς και πόσα από τα έργα αυτά διαθέτουν ώριμες μελέτες.
Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή δημόσια αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρου, στην οποία αναφερόταν με υποτιμητικά και αναληθή σχόλια στις μελέτες που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση έργων ο Δήμος Αμαρουσίου.
Η επιστολή που στάλθηκε αναφέρει τα παρακάτω:
Θέμα: Κατανομή χρηματοδοτούμενων έργων στους Δήμους του Βορείου Τομέα.
Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη, 
Με τεράστια έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρου, αναφορικά με το Δήμο μας και τα χρηματοδοτούμενα από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έργα.
Η απρόκλητη αυτή επίθεση και τα όσα αναληθή αναφέρονται σε αυτές τις δηλώσεις, πέραν του ότι διαστρεβλώνουν πραγματικά περιστατικά που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αποτελούν και μία αήθη επίθεση στην προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Ειδικότερα, ο κ. Καραμέρος ισχυρίζεται ότι η πολυπληθής σειρά μελετών για την χρηματοδότηση αναγκαίων έργων στο Δήμο μας, που έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής είναι δήθεν «ιδιαίτερα προβληματικές».
Όμως, ουδέποτε είτε εγγράφως είτε προφορικά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για το ποια προβλήματα έχουν δήθεν αυτές οι μελέτες.
Το δε ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας ο κ. Καραμέρος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν αποτελεί ευθύνη του Δήμου μας, καθώς το ζήτημα έχει επιλυθεί νομοθετικά, όμως το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αρνείται μη νόμιμα,  να εκδώσει την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα. 
Για το θέμα αυτό, έχουμε ήδη αποστείλει εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και άμεσα θα προχωρήσουμε στην άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας, ώστε το ζήτημα να κριθεί πλέον από τη Δικαιοσύνη.
Εξάλλου, από τις δηλώσεις αυτές του κ. Καραμέρου, σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρειά σας προς το Δήμο μας, διαπιστώνουμε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου εδώ και καιρό έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής σειρά ώριμων και τεκμηριωμένων μελετών για έργα ουσιώδη και αναγκαία στην περιοχή μας, αποκλείεται αναιτιολόγητα από τη χρηματοδότηση αυτών.
Αλλά ακόμη και στον πρόσφατο απολογισμό του έργου της Περιφέρειας Αττικής, πριν από μερικές εβδομάδες, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και οι ανάγκες των κατοίκων του δεν αποτελούν προτεραιότητα για σας.
Ως εκ τούτου & στο πλαίσιο της διαφάνειας & της χρηστής διοίκησης, παρακαλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε αναλυτικά & εγγράφως για τα παρακάτω:
Ποια έργα Δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για χρηματοδότηση;
Ποιο είναι το ύψος των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων;
Πόσα από τα έργα αυτά διαθέτουν ώριμες μελέτες;
Αναμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις σας, προκειμένου να καθορίσουμε τη μελλοντική στάση του Δήμου μας αλλά και για να ενημερώσουμε κάθε αρμόδια Κρατική Αρχή.
Με τιμή
                                      Σπύρος Σταθούλης
                       Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου