Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής χρωστά έργα στο Μαρούσι

Ο Βόρειος Τομέας της Αττικής έχει 12 Δήμους, 

οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα 
Με αφορμή τον απολογισμό του έργου της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής , που έγινε πριν από μερικές ημέρες, αλλά και το περιεχόμενο μιας σειράς συνεντεύξεων στο ίδιο διάστημα του κ. Καραμέρου, αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Πρώτον, το έργο που έχει να παρουσιάσει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , σε σχέση με το διάστημα που ασκεί διοίκηση, σαφώς και υπολείπεται των προσδοκιών που είχαν τόσο οι Δήμαρχοι, όσο και οι πολίτες της Περιφέρειας. Παρά το σημαντικό πλεόνασμα που παρέλαβε η σημερινή από την προηγούμενη Διοίκηση, τα έργα και οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί σε όλους τους Δήμους είναι πολύ λίγα. 

Αυτό πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι η σημερινή Διοίκησης της Περιφέρειας έσπευσε να υπακούσει στις άνωθεν κομματικές εντολές και να δεσμεύσει μεγάλο μέρος των ταμειακών της διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να στηρίξει την αποτυχημένη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής σήμερα το πληρώνουν οι κάτοικοι της Αττικής.
Δεύτερον, όσον αφορά το Βόρειο Τομέα , εδώ πραγματικά αναδεικνύεται η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου.
Γιατί δεν μπορεί να θεωρεί έργο και να επαίρεται γι αυτό ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης τη χρηματοδότηση κάποιων μικρών παρεμβάσεων σε αθλητικούς  χώρους άλλων Δήμων, τη στιγμή που μπορεί να χρηματοδοτήσει πραγματικά μεγάλα έργα,  όπως  η κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι, για την οποία έχουμε ως Δήμος καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν έχει χρήματα ή δεν έχει την πολιτική βούληση η Περιφέρεια για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο;

Τρίτον,  από τον απολογισμό αποδεικνύεται  ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι Δήμοι ισότιμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επιλέγονται να χρηματοδοτηθούν έργα και παρεμβάσεις σε Δήμους που πολιτικά είναι φιλικά προσκείμενοι στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας.
Δεν είναι δυνατόν να έχει καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου μια σειρά από ολοκληρωμένες μελέτες, που αφορούν έργα σε διάφορους τομείς, με πιο χαρακτηριστικά :
Την Κατασκευή Βρεφονηπιακού στο Ο.Τ 580 του Δήμου Αμαρουσίου - (Αριθμ. Πρωτ. Περιφέρειας 28759/09.02.2015)
Την Ανάπλαση πεζοδρομίων της οδού Σωρού ( Αριθμ. Πρωτ. Περιφέρειας 252731/28.12.2015)
Την Αναμόρφωση – διαπλάτυνση πεζοδρομίων της οδού Βύρωνος στην Π.Ε 4 Ψαλίδι στο Μαρούσι ( Αριθμ. Πρωτ. Περιφέρειας 252740/28.12.2015)
Τη βελτίωση προσβασιμότητας – ανασύνθεση πεζοδρομίων της οδού Νερατζιωτίσσης ( Αριθμ. Πρωτ. Περιφέρειας 252735/28.12.2015)
Τη Διαμόρφωση και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου Δήμου Αμαρουσίου ( Αριθμ. Πρωτ. Περιφέρειας 252747/28.12.2015)
Τη χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης ομβρίων στην Π.Ε. Αγίου Θωμά 
κι αυτά ( ή έστω ένα μέρος τους) να μην έχουν ενταχθεί σε χρηματοδότηση.
Βέβαια, όταν σήμερα η Περιφέρεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ευκολότερα projects, όπως είναι ο καθαρισμός των νησίδων της Λεωφόρου Κηφισίας,  ή να αποκαταστήσει το φωτισμό στις υπόγειες διαβάσεις που αποτελούν τομέα ευθύνης της κι έγιναν το προηγούμενο διάστημα χώροι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, πως μπορούμε να περιμένουμε να ανταποκριθεί με επιτυχία σε δυσκολότερα έργα;
Τα ερωτήματα που τίθενται στη σημερινή πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι ξεκάθαρα. 
Είναι ερωτήματα που αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση κι όχι την εικονική πραγματικότητα για την οποία κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν.
1.Ποια έργα θα χρηματοδοτήσει για το Μαρούσι, στη βάση των μελετών που της έχουμε καταθέσει;
2.Είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τις εργασίες διαμόρφωσης πρασίνου στα Χ.Ε.Υ. του Αμαρουσίου, τα οποία ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε από το ΤΑΙΠΕΔ προς όφελος της πόλης και των κατοίκων;
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επιθυμεί μια ειλικρινή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 
Μια συνεργασία πάνω από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, προς όφελος των κατοίκων.
Μια συνεργασία που θα στηριχθεί στις βάσεις της ισοτιμίας και του σεβασμού του ρόλου που επιτελεί ο κάθε βαθμός Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου