Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Τι παζαρεύουν Πιτσιόρλας & Πατούλης για τα ΧΕΥ;

Μας προκαλούν απορία οι συνεχείς συναντήσεις του κ. Δημάρχου προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και μάλιστα με απούσα τη μειοψηφία.
Με αλλεπάλληλα ΦΕΚ οι δημόσιες εκτάσεις που υπάρχουν στο Μαρούσι (ΧΕΥ και ακίνητα της πρώην ΚΕΔ) έχουν μεταφερθεί πριν πολλά χρόνια προς το ΤΑΙΠΕΔ για πούλημα.
Ήδη το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας πουλήθηκε αντί πινακίου φακής και η Πολεοδομία Αμαρουσίου εξέδωσε, παρά τις αντιρρήσεις μας, παράνομη άδεια δόμησης, με αποτέλεσμα, προς το παρόν, να έχουν διακοπεί οι εργασίες.
Αν σήμερα κάτι απαιτείται από πλευράς Δήμου είναι η άσκηση πίεσης προς την πλευρά της κυβέρνησης, που παίρνει και τις πολιτικές αποφάσεις, να αποσύρει τα συγκεκριμένα ακίνητα από τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και να θεσμοθετήσει σε αυτά κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, όπως ομόφωνα έχει κάνει αποδεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, λόγων των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, 
ο Δήμος, με δυναμικό τρόπο, θα πρέπει να κάνει σαφή την βούληση των δημοτών.
Σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους οι συγκεκριμένοι χώροι να καθαριστούν, να απομακρυνθούν οι εργολάβοι που σήμερα τα χρησιμοποιούν για αποθήκες και να δενδροφυτευθούν
Να οργανωθούν στους χώρους αυτούς πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Να συνεδριάσει συμβολικά μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα τέτοιο χώρο και μάλιστα να δοθεί και η αναγκαία δημοσιότητα.
Μόνο αγωνιστικά και διεκδικητικά μπορούν να ανατραπούν προς όφελος της πόλης τα σχέδια για «αξιοποίηση» των οικοπέδων αυτών.
Οι συναντήσεις και τα παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες με αναρμόδιους, όπως ο κ. Πιτσιόρλας, δεν οδηγούν πουθενά και λειτουργούν «αθωωτικά» για τον κ. Δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου