Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Εντονότατη διαμαρτυρία της Επιτροπής Κέντρου Αμαρουσίου στο Δ.Σ.Α.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Έμποροι, επαγγελματίες, κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής κέντρου Αμαρουσίου, παρασταθήκαμε στο ΔΣ της 7-6-2016, στο πλαίσιο της Ημέρας του Δημότη & διαμαρτυρηθήκαμε για το πάρκινγκ που προτίθεται η Διοίκηση του Δήμου να κατασκευάσει στην Πλατεία Ευτέρπης και τις συνέπειές του στην καθημερινότητά μας.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, αρνήθηκε αρχικά να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπό μας, με τη δικαιολογία ότι ο Δήμαρχος απουσίαζε και ότι επιθυμούσε να ακούσει τους δημότες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Σύσσωμοι, αντιδράσαμε έντονα για την εξωθεσμική επιλογή του Προέδρου του ΔΣ να μας αρνείται το λόγο και ασφαλώς για το ίδιο το έργο.
Συγκεκριμένα:

α) απαιτήσαμε την εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ
β) τονίσαμε ότι το θεσμικό αποφασιστικό σώμα για τις δημοτικές υποθέσεις είναι το ΔΣ και όχι ο Δήμαρχος, ο οποίος δεν ψηφίζει
γ) επισημάναμε ότι ο Δήμαρχος μπορεί να ενημερωθεί από το ΔΣ και τους Αντιδημάρχους, ενώ θέσαμε τους δημοτικούς συμβούλους προ των ευθυνών τους, λόγω της ύψιστης σοβαρότητας του θέματος.
Όταν δε η Διοίκηση του Δήμου, προσπάθησε να μας «χρυσώσει το χάπι» προτείνοντάς μας συνάντηση με το Δήμαρχο προ της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ απαντήσαμε ότι είμαστε δημοκράτες και δε θα δεχτούμε καμία συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες.
Επίσης, εκφράσαμε έντονα την αγανάκτησή μας για το καταστροφικό έργο, την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας και προβλέψεων για τους πεζούς, ενώ κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ζημιές που ήδη το έργο αυτό μας προκαλεί, για τις οποίες έχουμε την πρόθεση να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.
Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες μας, ανάγκασαν τον Πρόεδρο να διακόψει το ΔΣ για πέντε λεπτά, μετά την πάροδο των οποίων η Διοίκηση επέστρεψε υπαναχωρώντας από την άκαμπτη στάση της, δίδοντας τελικά τον λόγο στον κ. Σταύρο Αμπατζόγλου να εκφράσει την αγανάκτηση όλων μας.
Ο κ. Αμπατζόγλου καταχειροκροτήθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, διαβάζοντας την επιστολή που στείλαμε στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στο αρμόδιο Υπουργεία με αίτημα:
«Το έργο να σταματήσει, να αποδοθούν ευθύνες και να αποκατασταθεί εκ νέου η πλατεία Ευτέρπης – Ηλεκτρικού Σταθμού στους πολίτες του Αμαρουσίου»
Επίσης, με την παρέμβασή μας πετύχαμε αφ’ ενός η συνάντησή μας με τον Δήμαρχο να είναι ανοιχτή σε όσους ενδιαφέρονται, ακόμη και στην μειοψηφία του ΔΣ και αφ’ ετέρου η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να είναι ειδική μόνο για το θέμα του πάρκινγκ της Πλατείας Ευτέρπης.
Η μαζική, δυναμική μας κινητοποίηση στέλνει στη Διοίκηση του Δήμου το μήνυμα ότι δεν θα διασπαστούμε και ότι δεν μας πείθουν έωλα επιχειρήματα του τύπου «να ανεχτούμε την ‘πρόσκαιρη’ ταλαιπωρία για να καρπωθούμε τάχα μακροπρόθεσμα τα ‘ωφέλη’» ή «να μην προβούμε σε νομικές δράσεις γιατί κάθε καθυστέρηση του έργου θα αποβεί εις βάρος μας».
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε καθετί για να προστατεύσουμε τη δουλειά μας, την περιουσία και τους κόπους μας, την ποιότητα της ζωής μας.
Επιτροπή Κέντρου Αμαρουσίου «epi.kentro.marousi@gmail.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου