Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Καταγγέλλει Πατούλη η Κ.Ο.Β Αμαρουσίου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πατούλη
Το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο δήμο, αλλά και για να δικαιολογήσει τη θέση του για το σπάσιμο της απεργίας, καταγγέλλει η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Με επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο δήμο (μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους) για να δικαιολογήσει τη θέση του για το σπάσιμο της απεργίας, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ ("οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα καθιστούν επιτακτική την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους") και συμπλήρωσε με την παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (…οι του Περισσού είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρασίνου στο Μαρούσι) στη συζήτηση θέματος για την ανάθεση της υπηρεσίας φύλαξης των σχολείων της πόλης σε ιδιωτική εταιρεία.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ …θίχτηκε όταν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές του πρότειναν να αποσύρει το θέμα για την ανάθεση της εργολαβίας στον ιδιώτη, που θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ στους Μαρουσιώτες ...

και δήλωσε για μια ακόμη φορά τη συμμόρφωσή του στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, για χρυσές δουλειές σε τομείς της Τοπικής Διοίκησης, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η φύλαξη, η φροντίδα κλπ.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τις εκτιμήσεις του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη για τις “πρωτοβουλίες Πατούλη “ όταν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων ήταν σε εξέλιξη.
Καλεί (ο κ. Πατούλης) τα Δημοτικά Συμβούλια σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη (22 Ιουνίου) στις 10 το πρωί. 
Μετά τις φωτογραφίες, ο κ. Πατούλης θα φύγει για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στις 11! 
Ποιον επιτελούς κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις; 
Με ποια θέση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης θα πάει στον υπουργό!;; 
Το κυρίαρχο αίτημα εργαζομένων και πολλών ήδη Δημοτικών Συμβουλίων είναι ένα: 
Διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ κυβέρνησης - ΚΕΔΕ - ΝΔ έχουν πια αποκαλυφτεί στα μάτια όλων, υπογράφουν τις νέες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων και τορπιλίζουν τη λειτουργία των δήμων. 
Στρεψοδικίες και κορόνες της ΚΕΔΕ του τύπου “στόχος και προτεραιότητά μας είναι: 
Να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση” είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται όσο και ένα κάλπικο τάλιρο. 
Αποφεύγει ο κ. Πατούλης το συγκεκριμένο πρόβλημα και αίτημα και το στέλνει στις ελληνικές καλένδες παρέα με την κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 
Απέναντί τους έχουν το μεγάλο κεφάλαιο, που θέλει να κερδίσει στύβοντάς τους σαν λεμονόκουπες, αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό, κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και κόμματα του ευρωμονόδρομου, δημάρχους και ΚΕΔΕ και πολλούς ακόμη πρόθυμους που νοιάζονται για ..την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό!
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, υπάρχει λύση:
Συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και αγώνας! 
Ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τα κόμματά του, ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. 
Για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και τη σχέση εργασίας, για να δυναμώσει η συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. 
Να γίνει πιο ισχυρό εκείνο το ρεύμα στο κίνημα που παλεύει σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ανάκτηση των απωλειών και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις». 
ΠΗΓΗ:www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/133387/anakoinosi-tis-kov-amaroysioy-toy-kke-gia-tis-diloseis-patoyli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου