Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ο Πατούλης «προειδοποιεί» για ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού

Γενναία χαρακτήρισε την προσπάθεια της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας την προσέγγισή της με τους συμβασιούχους, καλώντας τους τελευταίους να κάνουν πίσω, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός.
Αιχμές για την πρωτοβουλία Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη.
«Η κυβέρνηση έκανε μια γενναία προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο με τους συμβασιούχους που η ίδια δημιούργησε, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε και στο σημείο να πούμε ότι φταίει ο συνδικαλιστής ενός οργάνου επειδή τον πήρε τηλέφωνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου μιλώντας στον ρ/σ Flash 96, αναφορικά με τις ευθύνες που επιρρίπτει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη για τρεις ημέρες, ο Γ. Πατούλης σημείωσε ότι «κάποιοι δήμαρχοι αντέδρασαν χωρίς αυτοσυγκράτηση στο peak των κινητοποιήσεων».
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
                                                                                                                                                                                                                                      
Σημείωσε ότι μια τέτοια διαδικασία, σαν και αυτή που ξεκίνησε ο Γ. Μπουτάρης, δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σ΄ένα 24ωρο.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι εάν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με ακραίες μορφές, θα υπάρχει ένας κοινωνικός αυτοματισμός, και ο κάθε δήμαρχος θα κοιτάξει να καθαρίσει την πόλη του. «Να καταλάβουν οι συνδικαλιστές ότι ο αγώνας πρέπει να είναι ένα βήμα μπρος και δυο πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ:www.thepressproject.gr/article/113196/O-Patoulis-proeidopoiei-gia-energopoiisi-tou-koinonikou-automatismou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου