Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ και την πρωτοφανή επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με ανακριβείς, κακόβουλες και παραπλανητικές αναφορές.
Σεβόμαστε τόσο το ΚΚΕ και την ιστορία του όσο & τον κ. Φωτόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων με την επιλεκτική συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών μας και αυτό οφείλουμε να το καταγγείλουμε.

Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις προσωπικές ευθύνες ενός συνδικαλιστή ο οποίος πληρώνετε από τους δημότες, με τις ευθύνες ενός κόμματος που στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων.
Πόσο μάλλον που η σύμβαση του εν λόγω εργαζόμενου με αγώνες της Διοίκησης Πατούλη έχει μετατραπεί σε αορίστου, λύνοντας το βιοποριστικό του πρόβλημα όταν η χώρα μαστίζεται από την ανεργία.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι αιρετός σύμβουλος σε όμορο Δήμο όπου δεν επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά καθώς μόνο στον Δήμο Αμαρουσίου «ξυπνούν» τα συνδικαλιστικά του αντανακλαστικά.
Ουδέποτε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους εργαζόμενους το σπάσιμο της απεργίας.
Ο κ. Πατούλης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία επισήμανε ότι Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι  από την νομοθετική εξουσία και πως δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης.  

Αν θεωρεί η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ ότι η υγεία των πολιτών είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στα κομματικά οφέλη και στις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν, τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Από την πρώτη στιγμή ο κ. Πατούλης μίλησε για δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και μάλιστα τόνισε ότι ο δίκαιος αυτός αγώνας πρέπει να έχει το σύνολο των πολιτών στο πλευρό τους με καθαρές πόλεις, χωρίς σκουπίδια ώστε η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν να μην είναι και πάλι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των αστοχιών και των λανθασμένων χειρισμών της Κυβέρνησης.
«Στηρίζουμε τους συμβασιούχους καθαριότητας και επιμένουμε στην πάγια θέση μας που είναι μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της προκειμένου να καθαρίσουν άμεσα οι πόλεις».
Οι αποσπασματικές επιλογές με κατηγορίες ένθεν – κακείθεν για την δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμούν την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.
Αυτός ο φτηνός συνδικαλιστικός εκφυλισμός εις το όνομα τους κόμματος δεν βοηθάει στην λύση του προβλήματος πόσο δε μάλλον δεν βοηθάει τους ίδιους τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους και στρέφει δυστυχώς την κοινωνία απέναντι στο εργατικό κίνημα.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μια οργανωμένη και πολιτισμένη κοινωνία να εμποδίζονται υδροφόρες του δήμου σε συνθήκες καύσωνα να κάνουν το αυτονόητο: 
Να κρατήσουν την πόλη όρθια, να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν τους χώρους πρασίνου.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν που αναζητά κομματικά παράσημα να παίζουν στην πλάτη των πολιτών παιχνίδια κομματικής πειθαρχίας.  
Σε ότι αφορά την φύλαξη των σχολείων που αναφέρει η ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξουμε με την ασφάλεια των παιδιών των δημοτών μας.
Θα διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε τα σχολεία μας και οι αύλειοι χώροι αναψυχής να παρέχουν την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία. 
Η ευθύνη μας ως υπεύθυνη Διοίκηση απέναντι στους πολίτες είναι μεγάλη.
Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ που πληρώνουν και οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Στις τοπικές κοινωνίες αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η σύνθεση επ’ ωφελεία των πολιτών πέρα και πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές.
Εκπτώσεις σε κανέναν δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.
Για το καλό της πόλης και των πολιτών της οφείλουμε να δίνουμε εμείς το παράδειγμα και ο υγιείς συνδικαλισμός να σέβεται τα αιτήματα της κοινωνίας και όχι να γυρνάει την πλάτη του στους πολίτες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου