Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για τη σωστή διατροφή & το σακχαρώδη διαβήτη

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης
Τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης τα οποία παρέχουν Δευτεροβάθμια αλλά και Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στον πληθυσμό της ΒορειοΑνατολικής Αττικής καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες περιοχές,  διοργάνωσαν  δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων), σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δράσεις στους Δήμους: 
Πεντέλης, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης - Πεύκης,  Χαλανδρίου και Παλλήνης. 
Συνολικά εξετάστηκαν από ομάδα επαγγελματιών υγείας  (ιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, διαιτολόγοι κλπ) 300 άτομα περίπου, στα οποία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης. 
Επιπλέον  εδόθησαν ιατρικές οδηγίες και οδηγίες ορθής διατροφής.

Επίσης ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία οι δράσεις στα σχολεία, συγκεκριμένα στο  4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και στο 3ο  και  1o Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.   
Η εξαιρετική ανταπόκριση των παιδιών και η ενθουσιώδης συμμετοχή τους συνέβαλε στην επιτυχία των δράσεων.
Πρόθεση του Συγκροτήματος των τριών Νοσοκομείων είναι η διοργάνωση και στο μέλλον αντίστοιχων δράσεων, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας των πολιτών, στη μείωση της νοσηρότητας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης  των υπηρεσιών υγείας.
                                                                   ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου