Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η επικεφαλής του Υπερ-Ταμείου Ουρανία Αικατερινάρη θα λαμβάνει μόνο 270 χιλ. € κατ' έτος!!!

Περίπου 23.000 € μηνιαίως (270.000 υρώ κατ' έτος) θα παίρνει η επικεφαλής του Υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη, κόρη της τ. βουλευτού του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά & Νομάρχου Θεσσαλονίκης επί ΣΥγκυβέρνησης Ν.Δ & ΣΥΝασπισμού (των Χ. Φλωράκη - Λεωνίδα Κύρκου), Ασημίνας Ξηροτύρη! 
Αναπόφευκτο ήταν, λοιπόν, να προκληθεί μεγάλη ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον τομεάρχη οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστο Σταϊκούρα να ανταλλάσσουν «βαριές κουβέντες».
Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρέθηκαν οι ετήσιες απολαβές της διευθύνουσας συμβούλου του Υπερταμείου, που διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, με τον κ. Σταϊκούρα να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ως αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική στη Ν.Δ. για υπέρογκους μισθούς στα τότε μέλη του ΤΧΣ, ενώ τώρα ως κυβέρνηση αύξησε τις ετήσιες απολαβές, βάζοντας ως «ταβάνι» τα 270.000 ευρώ, όταν επί Ν.Δ. ήταν στα 215.000 ευρώ.
«Λέτε συνειδητά ψέματα ότι οι μισθοί βγαίνουν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, είσαι απαράδεκτος!» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Τσακαλώτος στον τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ., προσθέτοντας
«Εάν δεν έχεις καλούς συμβούλους, να μου το πεις να σου στείλω τους δικούς μου, να σε ενημερώσουν». 
«Εχετε κατοχυρώσει τον όρο ψέματα. Τολμάτε εσείς και μιλάτε για ψέματα, που έχετε πει ψέματα στα πάντα!» απάντησε έχοντας σηκωθεί όρθιος ο κ. Σταϊκούρας, επιμένοντας ότι «οι απολαβές είναι αυξημένες κατά 56.000 ευρώ από το 2015». 
Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί μετάλλαξη, 
λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του «δεν υπέστη ό,τι ο Απόστολος Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό», αλλά ακολουθεί μια πολιτική συμβιβασμών.
«Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός, & μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό & πετάξαμε το μπουγαδόνερο» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ειδικά στον Γιώργο Βλάχο, που διαμαρτύρονταν, ενώ συμπλήρωσε σε έντονο ύφος: 
«Είναι γαϊδουριά αυτό που κάνει, πήγαμε στον λαό με αυτόν τον συμβιβασμό».
«Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είπε ότι ένας από τους λόγους που πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Ν.Δ. θα πουλούσε 22 ΔΕΚΟ» είπε στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης, με τον κ. Τσακαλώτο να αποχωρεί εκνευρισμένος από την αίθουσα...
ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr/content/76142/hrysafi-stin-epikefalis-toy-ypertameioy
                     =================================================
                            Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη: 
Χρειάζεται Αρετή & Τόλμη & σκληρή δουλειά για να διαχειριστούμε Εθνικά & να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας στο Υπερ-ΤΑΜΕΙΟ!!! 
Τον Μάιο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις των δανειστών αποδέχτηκε το Υπερταμείο & τον Κόφτη, είχα γράψει ότι «Αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η εξουσία αλλά η προάσπιση της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και δημόσιας περιουσίας, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής». 
Γιατί τόσο την αποδοχή του «αυτόματου κόφτη», μέτρου που ακυρώνει επ΄αόριστον την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης ή τροποποίησης του προϋπολογισμού της χώρας, αλλά κυρίως την αποδοχή και την ψήφιση σήμερα από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του «Υπερταμείου» ως  εργαλείου συνδιαχείρισης στο διηνεκές με τους εταίρους της εθνικής μας, δημόσιας  περιουσίας ή ακριβέστερα της επί ένα αιώνα παραχώρησης στους εταίρους δικαιωμάτων επί της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν είναι εύκολο να τα δικαιολογήσει και να μην αντισταθεί ένας συνεπής, προοδευτικός και πόσο μάλλον αριστερός πολίτης. 
Γιατί πως να ελπίζουν οι νέες γενιές όταν ο φυσικός μας πλούτος ακόμη και τα δημόσια αγαθά για τα οποία  σύσσωμοι και με δημοψηφίσματα αντισταθήκαμε, όπως το νερό, οι δημόσιες συγκοινωνίες, η ενέργεια παραδίδονται για ένα αιώνα στο Υπερταμείο προς ιδιωτικοποίηση, όταν εν τέλει αυτές οι επιλογές θα αφυδατώνουν το μέλλον των γενιών μας επί ένα αιώνα? 
Τα επιχειρήματα, οι ερμηνείες και οι αντιστοιχίσεις που ακούσθηκαν είναι έωλες, δεν συνιστούν κατ΄ελάχιστον ένα ορθό λόγο, όπως : 
Οι προηγούμενοι δημιούργησαν το ΤΑΙΠΕΔ και μας έσυραν και στο Υπερταμείο, το οποίο όμως ΤΑΙΠΕΔ ενσωματώνεται πλέον στο υπερταμείο με άλλες Δέκα ΔΕΚΟ και πολλαπλά ακίνητα και για τριπλάσιο χρόνο, 99 έτη ή η προσθήκη στο νομοσχέδιο για το θέμα του νερού ότι θα τηρηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος και η νομολογία του ΣτΕ , γιατί πως θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς και να μην τηρηθούν οι συνταγματικές επιταγές! 
Εδώ που φθάσαμε ας δείξουμε τουλάχιστον αρετή και τόλμη, όπως λέει ο ποιητής, και σκληρή δουλειά για να αποφύγουμε τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις από μία υποτονική και υποβαθμισμένη ελληνική συμμετοχή στο Υπερταμείο και από την κυριαρχία των ξένων. 
Κατά κύριο λόγο χρειάζονται ικανότατα και τολμηρά ελληνικά στελέχη στα όργανα, αφοσιωμένα στο καθήκον τους απέναντι στη χώρα και στις νέες γενιές, πραγματικοί μαχητές για την εθνική μας κυριαρχία, δημόσια περιουσία και κληρονομιά, γνώστες σε βάθος των αναπτυξιακών αναγκών και συγκριτικών πλεονεκτηματων της χώρας.
Τελειώνω με αυτά που λέω και αγωνίζομαι πάντα ότι «έπρεπε να υπάρχει μέσα στη μνημονιακή περίοδο ή έστω να υπάρξει το ταχύτερο ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ευχής έργο να είναι  προϊόν συναίνεσης, 
με κύριο στόχο την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, 
και το οποίο θα συνδέεται άμεσα με τις διεκδικήσεις της χώρας για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη δίκαιη λύση διεξόδου από την κρίση και στην προκειμένη περίπτωση του Υπερταμείου 
να καθοδηγεί το εθνικό αυτό σχέδιο τις βασικές επιλογές αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως και να αποτελεί ισχυρή δικλείδα ασφαλείας από Βλαπτικές για τη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους επιλογές  και επιρροές των ξένων στο Υπερταμείο».
===================================================
                                                                ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας.
Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και από τότε ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. 
Είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής.
Παντρεύτηκε το Νίκο Αικατερινάρη, γνωστό στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας, που πέθανε νέος το 1977. 
Απέκτησαν δύο παιδιά, τη Ράνια, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό – Οικονομολόγο, στέλεχος της ΔΕΗ και το Νίκο, Πολιτικό Μηχανικό – Γεωτεχνικό, Μελετητή Τεχνικών Έργων.
Εργάστηκε είκοσι χρόνια ως μηχανικός σε Διευθυντικές θέσεις σε Περιφερειακές Υπηρεσίες κατασκευής έργων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και συνέχισε ως ελεύθερος επαγγελματίας, Μελετητής και Τεχνικός Σύμβουλος κατασκευής Έργων Υποδομής.
Ασχολήθηκε έντονα με το συνδικαλισμό και χρημάτισε Πρόεδρος των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων και ήταν επί πολλές θητείες μέλος της Αντιπροσωπείας και της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
                                                         Πολιτική Δραστηριότητα
►Προερχόμενη από Αριστερή οικογένεια εντάχθηκε  από το  ΚΚΕ Εσωτ. στην ΕΑΡ και αργότερα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ήτανμέλος της ΚΠΕ αυτών. 
Συνέχισε την πολιτική της δράση στη Δημοκρατική Αριστερά, από όπου αποχώρησε πρόσφατα.

►Έγινε Νομάρχης Θεσσαλονίκης το 1990 και από τη θέση αυτή προώθησε δυναμικά την επίλυση σειράς προβλημάτων του Νομού, όπως: την προστασία του δάσους του Σέϊχ – Σου με την κήρυξη ως αναδασωτέου, την λειτουργία των  πρώτων Λεωφορειόδρομων, την προώθηση της υλοποίησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, την τακτοποίηση πολλών οικοπέδων της Σχολικής Στέγης, καθώς και τη δουλειά υποδομής για την διαχείριση των Απορριμμάτων και κυρίως για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νομού.
►Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, επικεφαλής της Παράταξης "ΔΗΜ.Ο.Σ", εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος της Κεντρικής Μακεδονίας.
                                       Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα
►Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στις εκλογές του 2000 και για μία ακόμη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2004.Στην οκτάχρονη αυτή θητεία της είχε πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα, κατ΄εξοχήν στους τομείς της Ανάπτυξης, του Περιβάλλοντος και των Δημοσίων Έργων, της Αγροτικής Πολιτικής και της Ενέργειας. Χαρακτηριστικό αυτής της διαδρομής είναι ότι η Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής, κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα των πιο δραστήριων Βουλευτών, με την πρωτιά στο Περιβάλλον.
►Από τον Μάιο του 2012 έως το τέλος του 2014 επανεκλέγεται Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπεύθυνη κοινοβουλευτικά για τα πολύ κρίσιμα θέματα των Υπουργείων: Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών. 
Στο πλαίσιο αυτό επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε ως ειδική αγορήτρια και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ περίπου εξήντα (60) ιδιαίτερα σημαντικά Νομοσχέδια, που καθόριζαν την οικονομική, φορολογική και αναπτυξιακή πολιτική. 
Βρίσκεται έτσι στην πρώτη πεντάδα των βουλευτών που εισηγήθηκαν ως ειδικοί αγορητές τα περισσότερα Νομοσχέδια και στην πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες ομιλίες στην Ολομέλεια.
                                                              ΠΗΓΗ:www.xirotiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου